Tuesday, July 11, 2017

Wujudnya Blog Wordpress Ainim

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...

Malam tadi, aku buka blog Dr Beni Rusani. Beliau menggunakan platform Wordpress dan aku masa tu nak klik untuk subscribe blog beliau. Nak dijadikan cerita, bila nak subscribe tu kena log in Wordpress dulu bagai...so, aku gamble je sign in sebab seingat akulah, dulu pernah juga guna Wordpress tapi tak ingat untuk apa.
So, bila klik 'sign in' button tu, barulah aku sedar yang selama ini wujudnya blog aku di Wordpress. Hahahaha... punyalah tak perasan. Last update adalah enam tahun lepas. Zaman-zaman aku masih aktif sebagai fan blogger untuk Super Junior. Gigihlah aku blog everything pasal Super Junior to the extend setiap aktiviti Super Junior aku share anddddd bila SuJu datang Malaysia confirm muka aku akan ada. Hihihih

Now, after 6 years...aku sedar yang blog kat Wordpress tu dah bersarang teruk. Walaupun menurut sesetengah blogger, Wordpress ni lebih menarik if compare to Blogspot. Hmm...aku rasa both okay je cuma Blogspot ini more easy la. Takde pening sangat kalau nak compare dengan Wordpress.
So....bila perhatikan blog Wordpress malam tadi, terbit pula keinginan untuk aktif semula diblog tersebut cumanya tak nak la update pasal SuJu pulak. Kali ini rasa macam nak tukar niche. Korang rasa? Boleh suggest apa nak ditulis kat Wordpress tu? Bukan apa, rasa sayang pula dibiarkan berhabuk sampai tak tau nak buang yang mana satu. 

Kalau korang boleh bag idea, aku sangatlah hargainya.

Okay...till we meet again

9 comments:

  1. niche tempat org jadi jodoh kak..belum byk lg hahahaha

    ReplyDelete
  2. Wordpress saya ada juga cuba buat tapi pening kepala... hehe... Blogspot ni easy sikit lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. true, blogspot is easier...tu yg boleh maintain dgn blogspot tu

      Delete
  3. Maaf ainim. Saya memang tak ada idea tentang tu. Kalau setakat beri idea tapi tak bermenaafaat untuk ainim tak guna jugak. Seolah olah buat komen untuk dibalas.

    Mungkin bloggers lain ada idea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..kalau boleh nak jadikan blog tu sesuatu yang bermanfaat utk saya n juga pembaca

      Delete
  4. tak penah guna wordpress.. tapi mcm kalo x silap.. ramai indonesian nye blogger guna wordpress.. suka blogspot lagi hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wordpress ni menarik juga sebenarnya cuma kena pandai skit

      Delete

My friend say: