Monday, July 17, 2017

#JOMNAIKMRT | Fasa Kedua Muzium Negara - Kajang

Assalamualaikum...
Haa...dah tiba pun hari Isnin, 17.07.2017 yang dinantikan oleh sebilangan besar rakyat Malaysia terutama yang duduk atau bekerja di area Sg Buloh hingga ke Kajang tu. Ala..mesti korang dah tau apa iolls nak cakapkan. Bijak! Bijak!....MRT (Mass Rapit Transit).

Fasa pertama dulu telah dilancar pada 16 Disember 2016 bermula dari Sg. Buloh ke Semantan. Now, dah sampai ke phase 2 bermula dari Muzium Negara hinggalah ke Kajang tu. Alhamdulillah, satu lagi prasarana yang bertujuan untuk memudahkan pergerakan rakyat Malaysia yang disediakan oleh kerajaan. Harapnya dapat memberi manfaat kepada semua yang menggunakan pengangkutan awam untuk melakukan aktiviti harian ya. Macam aku ni, drive hari-hari maybe takde la terasa sangat efek MRT tu. Hihihihi

Well, apa kata kita tengok sikit infografik MRT Fasa 2 ni dan sepanjang mana laluan MRT ni bermula dari Sg Buloh hingga ke Kajang.

Phase 1
(starting 16 December 2016)

Phase 2
(starting 17 July 2017)
Oh ya, MRT ini akan mula dibuka pada Isnin, 17.07.2017 jam 4.00 PM (INFO) . So, kepada sesiapa yang teruja nak naik MRT ini, jangan lepaskan peluang tau. Hakak tak dapatlah pergi memandangkan masih bekerja lagi. 

So, kalau korang nak mengetahui info lanjut mengenai MRT ini, sila klik dipautan ini myrapid.com .

 #JOMNAIKMRT gitewwww

Okay...till we meet again

20 comments:

  1. wah dah dekat dah ni. nnt nak try la ;)

    ReplyDelete
  2. laluan2 dia cem best je.. senang orng dari outskirt pasni nak ke bandar..

    ReplyDelete
  3. Bila lah dapat naik MRT ni... huhu

    ReplyDelete
  4. umah dekat MRT. nak try la nanti. hihi.

    ReplyDelete
  5. supaya menjadi lebih mudah adanya MRT lepas ni

    helloaiman

    ReplyDelete
  6. Siapa tinggal di sun buluh then kerja kat kajang dikira untung. Tak perlu drive? Tak jem.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,

    Nice info.. Boleh try ni..

    Jemput baca dan komen entri ini juga ya.. :)

    http://www.erazfadli.com/2017/07/sndlipstick-by-siti-nordiana.html

    ReplyDelete
  8. padahal mrt tuh sebelah rumah je pun belum ada kesempatan nak naik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduh kak..lagilah senang nak naik mrt

      Delete
  9. yes! lepas ni kita nak g Puncak Alam senang la jugak dari Sg Buloh sbb tren kat Maluri dah bukak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gitewww....bila kelas awak start balik ni?

      Delete
  10. Laaaaaa . Dah dua kali baca rupanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..saya busy sgt dalam beberapa minggu ni. tak sempat nak blogging

      Delete

My friend say: