Tuesday, December 09, 2014

Apa Nak Masak Untuk Bekal Esok Ek?

Assalamualaikum...
image: Google

Siapa tengah online sekarang? Nak minta idea korang ni. Aku kan sekarang ni dah mula membawa bekal ke ofis. Setiap hari untuk breakfast dan lunch. Dah sebulan lebih jugalah aku membawa bekal ke pejabat.

Maklumlah, sekarang ni kos sara hidup makin meningkat. Salah satu cara nak berjimat ialah membawa bekal ke pejabat. Itulah yang aku lakukan sekarang. Bukan setakat aku je, dengan cik kembar pun aku bekalkan juga bekalan ke hospital. 

Cuma lately ni aku rasa blurr memanjang. Tak tahu nak masak apa. Nak bawa apa..nak bawa nasi ke, roti ke, nak bawa megi ke apa ke..Semua aku blurr je sekarang. Hadoi...korang ada idea untuk cadangkan aku masak apa? Cer bagi idea...manalah tahu kot aku boleh cuba resipi korang bagi.

Okay...till we meet again

3 comments:

  1. Ngeee kalau deno roti dua set dah cukup sampai ke petang akak^^

    ReplyDelete
  2. nak kena jawab ke? hahahaha...masak yg simple...skrg ni tgh terliur nak makan padprik ayam!

    ReplyDelete
  3. Cik akak biasa bekal mee je. Haha..tak sempat nak.memasak awal.pagi

    ReplyDelete

My friend say: