Thursday, November 20, 2014

Happy Children's Day

Assalamualaikum...

Tak sangka hari ini merupakan hari Kanak-kanak sedunia ya. Menurut Wikipedia, sambutan hari kanak-kanak ini disambut dengan pelbagai tarikh mengikut negara tertentu namun kebanyakkannya termasuk UN sendiri menyambutnya pada 20 November. Di Malaysia pula, kita menyambut hari kanak-kanak ini pada hari Sabtu pertama bulan November. 

image: Google
Kalau nak lagi info boleh klik SINI dan SINI

Siapa kat sini ada anak-anak? Haa..bolehlah celebrate Children's Day ni dengan anak-anak. Tahun ni apa temanya ek? Aku tak jumpa la pulak.

"We were all children once. And we all share the desire for the well-being of our children, which has always been and will continue to be the most universally cherished aspiration of humankind."

    We the Children: End-decade review of the follow-up
    to the World Summit for Children
    Report of the Secretary-General (2001)
Bolehlah belanja anak buah aku yang sorang tu nanti..hehehe

Okay...till we meet again

4 comments:

  1. ha'ah laa... patut laa kuar kt berita

    ReplyDelete
  2. Sambut hari kanak-kanak kat rumah ja. Cuaca kat sini tak mengizinkan kami berpoya-poya kat luar..hehehe

    ReplyDelete

My friend say: