Friday, January 03, 2014

Menjadi Protege Blogger Mia Liana

Assalamualaikum...

Rasanya mungkin ada diantara kalian yang sudah pun membaca entri terbaru daripada Blogger Mia Liana melalui entri Protege Mialiana.com Ke 3 dan Ke 4 . Kalau belum baca klik je link kat tajuk entri sebelah tu ya.

Alhamdulillah, aku terpilih untuk menjadi protege ke-4 Kak Mia. Syukur sangat-sangat. Terharu pun ada, berdebar pun ada, takut pun ada. Macam-macam perasaan ada dalam diri ini. Ye lah, bukan senang nak jadi protege Kak Mia, sedangkan ramai lagi blogger kat luar sana yang ingin menjadi protege beliau. Aku kira diri ini bertuah ya. 

Lepas ni, aku dan juga seorang lagi blogger, Sally Samsaiman akan menerima didikan secara komprehensif daripada Kak Mia. Haa..part tu yang paling aku suka walaupun agak gementar. Aku harap dengan didikan ini dapat memperbaiki skill blogging aku. Bukan itu je, diharap juga dapat memperbaiki ranking alexa juga. 

Kak Mia memang hebat. Tengok je la Traffic in MY Kak Mia 276 dan Global Alexa Traffic 49, 309. Sumber SINI. Hebat bukan? Kalau nak compare dengan aku yang masih jauh lagi dibelakang. Bukan niat nak kejar tau tapi untuk meningkatkan ranking alexa blog aku ni. Tengok ranking aku kat atas tu. Masih jauh tu tapi aku yakin dengan tunjuk ajar Kak Mia, aku percaya ranking tu masih boleh diperbaiki.

Terima kasih Kak Mia sebab sudi memilih aku sebagai protege beliau. Semoga dengan tunjuk ajar beliau, aku akan dapat perbaiki skill blogging disamping menambah ilmu didada. Aku juga harapkan sokongan daripada sahabat blogger sekalian dan juga pembaca blog ini. 

Okay...till meet again

27 comments:

  1. Tahniah Ainim.. bertuah dapat jadi protoge kak mia.. all the best k.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Kak Farah. Rasa bertuah sangat. Terima kasih ya

      Delete
  2. Tahniah Ainim.. Do your best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Abg Eraz. In Shaa Allah, saya akan buat yang terbaik

      Delete
  3. wah tahniah... good luck ainim :)

    ReplyDelete
  4. tahniah. patut la korg bertiga selalu keluar sekali. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..perasan rupanya. bab2 keluar tu mmg saja nak jumpa. haha

      Delete
    2. keluar tu kebetulan jela...hihihi... :D

      Delete
    3. uikk pha is.. masa tu tengah interview diorang ni.. sanggup ke tidak...

      opppss pecah rahsia.... hehehe

      Delete
  5. Assalammualaikum.. taniah ainim dapat jd protege kak mia...moga sukses selalu k..

    mselim3

    ReplyDelete
  6. tahniah dear, syukur alhamdulillah.. semoga terus maju jaya dam dunia blogger, mama juga memasang impian yang sama.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo hasniza pun nak jadi protege mia juga ya...

      Delete
  7. tahniah ya ainim.... semoga akan lebih maju ke hadapan di dunia blog ini. tq sudi terima kak mia sebagai mentor tahun ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak Mia sebab sudi jadikan saya sebagai protege. In Shaa Allah saya cuba buat yang terbaik ya

      Delete
  8. tahniah ainim blog bertuah..rezki tu..kena kerja keras

    ReplyDelete
  9. all the best...keep up the good work...^_^

    ReplyDelete

My friend say: