Thursday, November 07, 2013

Breakfast Hari Ini

Assalamualaikum...

Siapa ada instagram? Siapa dah follow aku kat instagram aku mesti dah tau apa yang aku upload pepagi ni. Ehehehe..silalah gelak kalau nak gelak. Aku sendiri pun tergelak sampai boss aku pun tergelak sebab tak pernah-pernah aku makan Quaker oat meal pepagi buta. 

Bajet hari ni nak try makan Quaker fruity bites yang abang Azham bagi semalam. Nak try rasa dia macam mana sebenarnya. Tapi ayat aku bagi kat boss aku memang poyos gila. Nak kurangkan kolesterol katanya. Buat kena gelak je. Hahahaha. Tapi memang oat ni baik untuk kurangkan kolesterol pun. Khasiat oat memang banyak. Kalau tak caya, cuba search kat Google.
Oat mengandungi serat larut yang secara aktif menyerap dan membantu menghapuskan kolesterol berlebihan yang boleh menyumbat arteri anda dan menyebabkan penyakit jantung. sumber: utusan.com.my
Tapi sedap juga tau. Rasanya manis-manis buah dan tak terlalu manis. Ada rasa masam-masam sikit sebab buah berry kan. Paling best ada sekali potongan buah strawberry dan blueberry sekali. Memang terasa sangat bila mengunyah tu. Korang nak cuba? Cari je kat pasaraya. Banyak jual tapi harga aku tak sure sebab yang ni pun aku dapat free orang bagi. Weee...


So, korang breakfast apa hari ni?

Okay...till meet again

IKLAN

10 comments:

  1. salam pagi :)..singah pagi.wah pepagi dah makan oat.bagus tu untuk kesihatan jantung ;)

    ReplyDelete
  2. capati anim.. healthy jugak hehe. ^_^

    ReplyDelete
  3. wahhhh... bagus ni untuk kesihatan...

    ReplyDelete
  4. nampak sedap.. boleh try lepas ni ye :)

    ReplyDelete
  5. breakfast dgn burger...so yummeh!
    beznye ade intsa..yumida xde mende ni..
    isi tabung nuffnang sini-sony

    ReplyDelete
  6. pagi tadi breakfast kat oldtown dgn boss...hihi..boss blanja.....

    ReplyDelete
  7. Wah.. sarapan yg bgus dan menyihatkan..

    ReplyDelete

My friend say: