Thursday, April 18, 2013

Trip To Port Dickson - Part 2

Assalamualaikum semua...

Dah baca Trip To Port Dickson - Part 1? Kalo belum, sila la klik link kat sebelah tu ye.

OK...mari kita sambung Part 2 pulak.

Sehabis je main banana boat, aktiviti petang tu kami teruskan dengan main tanam-tanam. Bukan tanam pokok ya tapi tanam badan dalam pasir. Heheh

Disebabkan masing-masing dah berangan nak jadi mermaid, so hajat pertama kami tunaikan adalah hasrat Kak Aida. So, kitorang dengan gigihnya tanam Kak Aida dan buat bentuk mermaid versi pasir gitu. 
Adeh...penat..hahah
Kami tanam Khai time ni
Kak Ida dan Kak Ina..keletihan kot
Yang ni dah boleh tido dah
Photo session with Mermaid
Mermaid kanak-kanak.. Ilham Kak Aida
Mermaid...kami ni dayang lautan je

So, begitulah sehingga masing-masing yang berhajat punya giliran untuk ditanam. Memang best sebab tanam secara berjemaah ni memang best. Yang kecik, yang besar dah lebih kurang sama je perangai.

Selepas selesai acara tanam atau erti kata sebenar main pasir, malam tu kami ada BBQ session.

Aktivit berendam dalam laut diteruskan pagi esoknya sebelum kami pulang semula ke ibu kota. Pagi tu air sejuk giler, best ko..sebab air pasang dah tenang kan. Memang jernih dan sejuk dan nyaman je berendam pepagi buta tu. Hehehe

Kami check out dalam pukul 1pm. Tapi sebelum sampai ke ibu kota, kitorang singgah makan kat Nasi Arab Damsyik kat Senawang, Negeri Sembilan sebab Syaf ada untuk tunjuk jalan. Hehehe..kat situ kami bedal Nasi Arab memang tak hengat dunia. 


Begitulah cerita short vacation ke PD yang dirancang secara kelam kabut. Walau sekejap tapi kami puas sebab dapat luangkan masa bersama-sama melegakn fikiran kerana kesibukan bekerja. Korang pun kena buat camni untuk eratkan hubungan sesama kengkawan.

Till meet again

6 comments:

  1. tengok gambar pun dah tau seronok giler!!! insyaAllah next time leh ajak husband g PD lak =)

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Confirm seluar semua penuh pasir lepas tu...
    Hehhheheheh..
    AJ baru nak gi minggu depan.... =D

    ReplyDelete
  3. bestnya kalau dapat gi jugak dengan family semua :)

    ReplyDelete
  4. Munirah: Sila ajak husband ye..best juga sesekali pegi ke laut


    AJ: Ye ke...wah..selamat bermain pasir dan laut ye


    Ros: Lagi best dengan family cuma dengan kengkawan ni gila-gile lebih..hehe

    ReplyDelete
  5. wah ainim tak kena tanam jugak ke?

    ReplyDelete

My friend say: