Thursday, February 21, 2013

SEGMEN : Song In My Heart

Assalamualaikum semua...dah makan malam?
Aku lambat sampai hari ni sebab banjir kat KL tadi sebabkan aku terpaksa balik lambat. Alhamdulillah, masa time aku balik tadi, banjir dah surut dan jalan tak la teruk sangat jam.

OK..entri ni aku dah save dalam draft petang tadi cuma xsempat nak publish je sebab kesuntukan masa.
Tanpa buang masa, aku nak bagitau, aku join segmen by Sally ni.
Nak Join? Cam biasa, sila klik banner kat atas ni.


Tajuk lagu: Way
Penyanyi: Super Junior
Sebahagian lirik yang membawa makna:
If there are things you cannot leave behind
Like farewells or unforgettable dreams
Just take them with you

Kenapa suka lagu ni...?: Lagu ni berkisar tentang perjalanan kehidupan. So, banyak beri semangat untuk aku la kiranya.

Kalo korang nak dengar lagu sepenuhnya..boleh tonton video dibawah



Selain tu, lagu yang sememangnya fav aku ialah dari Inteam. Lagu ni bakal dimuatkan dalam album baru Inteam nanti, iaitu Jatuh Bangun

Bait lirik yang paling beri kesan pada aku ialah

Tuhan...
Aku tanpa Mu, hidup ku menderita..
Sunyi hati, kelam jiwa bagai terpenjara

Tuhan...
Biar kan kini, aku dalam rahmatMu
Meski jatuh dan terbangun...
Ku tetap bertahan...

Aku suka lagu ni kerana ia banyak beri kesan dalam hidup aku. Dalam proses aku untuk melakukan refleksi diri, lagu ni banyak beri semangat baru untuk aku. Terima kasih Inteam.



Kepada korang semua..selamat join segmen ni ye..

8 comments:

  1. hi,nida dtg melawat...
    *nice song :)

    ReplyDelete
  2. http://iman-lee.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html

    sedap lagu :D

    ReplyDelete
  3. Salam.... Mia datang dari segmen yang sama

    http://www.mialiana.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html

    ReplyDelete

My friend say: