Sunday, February 17, 2013

Facebook atau Twitter?

Assalamualaikum semua..tengah buat apa tu?


Tengok tajuk kat atas tu? Facebook atau Twitter? 
Haaa...sebenarnya aku baru je online ni. Dari pagi xngadap pape sebab MALAS..haha

Memandangkan hari ahad kan..lazy Sunday itu perlu ada sekali sekala..eceh..padahal penat semalam belum hilang lagi tambahan sakit kaki ni pun masih lagi berbisa. Nak gerak2 sangat tak leh.adoiii

Aku nak tanya korang la...ni ada beberapa soalan dalam kepala aku.
(1) Antara Facebook dan Twitter, yang mana satu korang rasa lagi bosan dan mana satu yang lagi best?  
(2) Antara Facebook dan Twitter yang mana lagi selamat dan yang mana lagi tak selamat?. 
(3) Antara Facebook dan Twitter yang mana lagi banyak kelebihan dan yang mana lagi banyak keburukan?. 
(4) Antara Facebook dan Twitter yang mana lebih ramai pengguna dan yang mana lebih kurang pengguna?.
(5) Antara Facebook dan Twitter yang mana korang lebih ramai kawan atau follower?

Aku punya pendapat tersendiri tentang benda alah dua ni..tapi pandangan korang pun aku nak tau juga untuk meluaskan lagi pandangan aku yang tak seberapa ni.

OK..sila jawab soalan ini ye..dengan jujur dan ikhlas..kalau korang ada fakta menarik tentang FB / Twitter pun boleh share dengan aku ye.

Sapa boleh bagi jawapan atau komen yang paling menarik, korang memang hebat la. Tabik Spring aku ngan korang..by the way, kalau jawapan tu memang sangat menarik, aku ingat nak bagi present kat korang (sorang je la). Apa benda nak bagi tu, nanti aku cakap la ye..itu pun kalo korang rajin nak komen kat entri aku ni la..

OK....aku akan check entri ni sampai aku jumpa jawapan yang best..kalo korang nak share entri ni kat kengkawan pun boleh..

5 comments:

  1. FB? Twitter? Aku pilih BLOG!!! haha.

    kalu dipaksa pilih antara 2, aku pilih FB. bg aki twitter tu mcm simple sgt n limited die punya function..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Twitter mmg xbnyk function sbb dia lebih kpd chatting site aku rasa. kalo org yg suka chatting baik guna Twitter

      Delete
  2. sy lbih suka blog plak skrg... FB ngadap lama2 bosan, twitter lagilah bosan.. xde yg best sgt twitter.. budak2 je ramai... lau mak2 budak xde sgt yg layan twitter.. nk kongsi info dan maklmat lebih sesuai guna FB dan blog... tapi Blog dan blogger lagi best.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..tak nafikan yg blog lg best tp soalan sekarang ialah antara fb n twtr. hehehe..

      Delete
  3. Kalau Linda FB la. Kite x de akaun twitter. (^__^)

    ReplyDelete

My friend say: