Monday, May 08, 2017

Anim Berlari Lagi | #MBD2017 #SCKLM2017

Assalamualaikum...

Helloooo..gila lama tak update blog. Haaa...kesibukan melanda as usual. Ni pun berusaha nak cari masa update blog. Gituuuu..

Dua minggu lebih lagi akan tiba bulan yang dinantikan iaitu bulan Ramadan. Ya Allah, sekejapnya masa berlalu, dah nak berpuasa kembalikan? Sungguh pantas masa berlalu. Makanya, prepare la diri dengan sebaiknya ya.

Okay...back to topic. Aku ni kan memang stick dengan hobi berlari aku. Daripada dulu sampai sekarang, itulah yang hobi yang paling aku suka. BERLARI. Kenapa? Sebab dapat release stress kot. Oh ya, bulan Mei ni aku akan join 2 running event yang kedengaran agak famous dan bermain di mulut rakyat jelata...kisahnyaaa..
#MBD2017

Apa tu? Haa... 14 Mei 2017 ni Milo Breakfast Day 2017 di Putrajaya dan 21 Mei 2017, Standard Chartered KL Marathon 2017. Gigih jugalah aku register for both event. Tahun ni aku ada target event yang akan aku join. Makanya takdelah tiap2 minggu join running event macam tahun lepas. Bila dah plan ni, so duit pun selamat jugalah..hahahaha

Oh ya, Milo Breakfast Day 2017 ni paling dinantikan sebab aku nak minum Milo lepas lari..hahaha. Eh, takdelah sebab ni lebih kepada fun fun je...5km je. So, takde la penat sangat..yang penting gathering dengan kengkawan lari aku. 

http://www.kl-marathon.com/
Hmm..Standard Chartered KL Marathon ni pula memang aku dah lama teringin nak join tapi baru tahun ini Allah buka jalan untuk aku join...tapiiiiiiiiiiii aku risau sebab lately ni aku tak training lari. Pace kelaut kot..hahah..walaupun 10km je tapi sempatkah nak abiskan within 90 minutes? Hmmm...tengoklah macam mana nanti ya.

Korang doa-doa la aku berjaya habiskan yang Standard Chartered Marathon tu ya..kaki ni pun sakit skit sekarang..tah kenapa tah...confuse akak..

Okay...sebenarnya banyak sangat cerita nak share tapi masa je belum sesuai lagi.


Okay...till we meet again

5 comments:

  1. wah...bestnya anim..lma tak masuk blog ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi..sebab saya pun lama tak blogging kak

      Delete
  2. kita tak mampu nak berlari wakk...lemak banyak..hahahahaha

    ReplyDelete

My friend say: