Thursday, December 08, 2016

Cabaran NESCAFÉ® Tarik Mana Mana? Explore Kuala Lumpur Ala Amazing Race

Assalamualaikum semua..

Ya Rabbi, punyalah berabad tak update blog. Baru perasan ada entri tak publish lagi...tapi. abaikan entri tu, kita update entri baru.

Pada 26 November 2016 yang lalu, aku mendapat jemputan daripada pihak Nescafe untuk menyertai Cabaran NESCAFÉ® Tarik Mana Mana. Bertempat di Kasturi Walk, Pasar Seni, kami para blogger berkumpul seawal pagi untuk memulakan cabaran ala Amazing Race tu.First time tau join event macam gini. Selalunya hakak lari aje, tapi kali ni sambil berlari sambil menyelesaikan task yang diberi.

Event Cabaran NESCAFÉ® Tarik Mana Mana ini dianjurkan dengan tujuan untuk memperkenal dan mempromosikan produk minuman terbaru NESCAFÉ®, iaitu NESCAFÉ® Tarik. Lepas ni korang tak perlulah menunggu nak ke kedai mamak baru dapat minum NESCAFÉ® Tarik. Nak minum NESCAFÉ® Tarik? Dimana-mana pun dah boleh, even dirumah pun boleh...lebih mudah, dan pastinya sedap sekali.

Sebelum acara dimulakan, ucapan aluan diberikan oleh Vanessa Lim, Senior Brand Manager of NESCAFÉ® RTD. Selain daripada itu, taklimat berkaitan keselamatan turut diberikan dan kami dibahagikan kepada 5 kumpulan dengan mengikut warna topi iaitu, hitam, putih, merah, biru dan kuning. Hakak team Putih uolls.

Sebanyak 5 task diberikan untuk setiap kumpulan selesaikan. Rasanya tak perlu bebel banyak kot, jom layan gambar-gambar kat bawah.

1. Theme Photo
Ini first task untuk group kami. Kena bergambar dengan props yang telah disediakan. Gigih jugalah kitorang nak posing dengan props yang diberikan. So, inilah hasilnya.



2. Mannequin Challenge
Haa..bab yang ni aku pun first time buat. Mulanya takleh nak tangkap mannequin challenge ni macam mana, tapi bila dah diberi idea, okay..takde la susah mana pun. Cumanya ada la sedikit kesilapan yang group kami lakukan.


3. Share Your Nescafe Tarik
Task yang ni pula, kami kena minta stranger untuk minum Nescafe dan upload gambar mereka minum Nescafe Tarik tu dalam Instagram / Facebook mereka. Alhamdulillah, task ni sekejap je buat sebab orang ramai yang kami jumpa tu, baik hati membantu. 


4. Lion Dance Challenge
Huh...yang ni memang mencabar betul. Kitorang kena menari dan bergambar dengan patung singa tu. Kena menari tarian singa kot. Tak pernah buat tapi kena cuba juga buat. Paling payah bila nak kena tunjukkan NESCAFÉ® Tarik tu, padahal tangan tengah memegang patung singa tu. Haa...bayangkan

5. Tarik Like A King
Okay...yang ni tak susah sangat tapi bab nak meniru aksi menarik sebijik macam dalam gambar tu payah. Sudahnya mimik muka masing-masing dah macam hape je...hahaha. 


Finish Line : Merchant's Lane
Selesai je semua tugasan yang diberikan, kami bergegas ke Merchant's Lane dimana disitulah kami berkumpul. Kumpulan kami yang ketiga menamatkan Cabaran NESCAFÉ® Tarik Mana Mana diantara 5 kumpulan yang bertanding.

Walaupun kumpulan kami tidak menang dalam Cabaran NESCAFÉ® Tarik Mana Mana ini, tapi yang penting adalah kerjasama diantara setiap ahli kumpulan dan juga Mr Marshal kami, Jason sememangnya perlu diberi pujian. Disamping menyelesaikan setiap tugasan, dapat juga explore bandaraya Kuala Lumpur dan mempromosikan produk terbaru, NESCAFÉ® Tarik kepada orang awam. Kira sambil menyelam sambil minum air la ni.



Terima kasih juga kepada pihak Nescafe kerana menjemput aku. Dapat berkenalan juga dengan kawan-kawan baru. Rasanya untuk next event, boleh jemput lagi..memang enjoy betul.

Oh ya, dah dapatkan NESCAFÉ® Tarik korang hari ni? 
Gambar bonus hakak dengan kesayangan hakak, Cik SallySamsaiman

Okay....till we meet again

3 comments:

  1. bestnya dapat buat aktivti dengan kawan2 blogger

    ReplyDelete
  2. wahhh seronoknya..

    p/s lama tak singgah sini

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads