Friday, April 22, 2016

Salam Jumaat

Assalamualaikum...

Genap seminggu tak update blog. Ada hal keluarga dalam minggu ni yang perlu diberi perhatian. Wah gitu, ayat skema sangat. Sihat ke korang? Alhamdulillah, aku pun sihat.
Image : Google
Sekejap je kan, dah masuk hari Jumaat. Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk bernafas dibumi Allah SWT. Esok dah masuk weekend....weeeeeee. Happy sebab letih badan ni tak hilang lagi. Ingat nak berehat puas-puas weekend ni.

Pepagi yang tak berapa nak buta sangat ni, aku just nak ucap salam Jumaat to everyone yang baca blog ini. Semoga ada keberkatan untuk kita dalam hari ni dan hari-hari seterusnya. Buat yang lelaki, selamat menunaikan Solat Jumaat tengah hari nanti ya.

Daripada Abu Hurairah RA berkata, Rasulullah SAW bersabda : Sebaik-baik hari jumaat yang terbit matahari ialah hari jumaat. Pada hari inilah Nabi Adam AS dicipta dan pada hari ini juga ia dimasukkan ke dalam syurga dan pada hari ini juga ia dikeluarkan daripada syurga. Sumber : Jakim 
Jangan lupa baca Al-Kahfi, even 10 ayat pertama sekali pun.

Okay...till we meet again. Wassalam

2 comments:

  1. Salam jumaat..
    Singgah pagi...

    ReplyDelete
  2. Salam jumaat buat kak anim..
    lamanya tak singgah sini.. hehe

    ReplyDelete

My friend say: