Monday, April 25, 2016

Lagu Lama Mengusik Jiwa

Assalamualaikum...

Sihat ke semua? Hari Isnin hari gaji...hahahah. Okay...jom mula cerita.

Pagi tadi masa drive nak ke ofis, as usual memang dengar IKIM.FM. Nak dijadikan cerita, masa iklan tu, ada klip lagu-lagu nasyid lama...ada lagu Kasih Kekasih (Inteam), Teman Sejati (Brothers), Andalusia (Far East), Hanya Tuhan Yang Tahu (UNIC) dan beberapa lagu lagi.

Alahai...memang terasa kenangan mengusik jiwa betul. Maklumlah, time tu aku budak sekolah lagi. Sekolah rendah time tu lagu Brothers, then naik sekolah menengah lagu-lagu Inteam, UNIC, Far East dan lain-lain lagi. Time tu genre nasyid memang kata orang sangat 'in' la. Kumpulan nasyid tempatan pun tumbuh ibarat cendawan. Memang aku antara yang amat menggemari nasyid sebab banyak kumpulan nasyid remaja time itu.

Sampai je ofis, terus rasa nak #throwback dengan lagu-lagu lama ini. 
Ada juga selit lagu Farid Sanullah tu walaupun tak berapa nak lama sebab ada lagu tu tadi kat radio. Heeeeeee..

Rindu pulak zaman remaja iolls.

Okay...till we meet again. Wassalam.

8 comments:

  1. samalah kita ainim..eh..lama tak jengah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..sebab saya dh lama tak blogging kak

      Delete
  2. kan? lagu lama lebih mengusik dan masih ada tarikan even dah lama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..lagu2 lama ni memang ever green kata orang

      Delete
  3. kasih-kekasih plg best..sampai skrg masih duk setia dgr lagu ni...

    ReplyDelete
  4. Teringat arwah makcik marah masa dengar lagu InTeam (Kasih Kekasih)... dia marah sbb masa nyanyi tu baru darjah 5 :P

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads