Friday, February 06, 2015

Projek Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia (PPA1M)

Assalamualaikum...

Minggu lepas terima email daripada seorang pegawai berkenaan pembukaan tawaran Projek Perumahan Penjawat Awam 1 Malaysia (PPA1M) bagi penjawat awam. Apa lagi, terus tengok iklan. Sebelum ni memang dah ada tawaran PPA1M ini tapi diberi keutamaan kepada yang bekerja di Putrajaya kerana projek tu pun di Putrajaya. Alhamdulillah, cik kembar dah dapat juga.

Aku ni kan kerja di KL. Maka teringin pula nak apply. Ye la, nak harap tunggu kahwin baru beli rumah, rasanya belum tentu la. Fikir-fikir balik, ada baiknya kalau aku buat persediaan hari tua aku. At least aku takdelah nak kena menyewa bila dah tua nanti kan....

Ada 3 jenis rumah yang ditawarkan dengan harga yang berbeza mengikut keluasan kaki persegi rumah. Bermula daripada RM150,000 hingga RM300,000 mengikut kelayakan pendapatan isi rumah ya. Apartment la senang cakap. Projek kali ini di Bukit Jalil. Keluasan rumah pula bermula daripada 1000kaki persegi. 


Bagi yang berminat nak tahu lebih lanjut mengenai PPA1M ini, korang boleh klik pautan INI. Kalau dah tahu dan berminat nak apply (penjawat awam sahaja), bolehlah klik pautan dibawah ini.
BORANG PERMOHONAN PPA1M

Borang tu kena download tau.

Okay...till we meet again

12 comments:

  1. Sabah sarawak takde ke dik..emmm..

    ReplyDelete
  2. orang sambilan boleh tak? hihi

    ReplyDelete
  3. kena suruh adik2 apply cepat ni.

    ReplyDelete
  4. Boleh than juga bila tgk plan tu.

    ReplyDelete
  5. uish kalo kat penang jangan haraplah nak jumpa rumah rege cemtu..

    ReplyDelete
  6. aida kat melaka :)
    takde.
    kat sana sebab rumah da mahal, ada la projek gini khas kakitgn awam.
    melaka ok lagi la...

    ReplyDelete
  7. Yang kerja area sna, boleh cuba memohon;)

    ReplyDelete
  8. Yang kerja area sna, boleh cuba memohon;)

    ReplyDelete
  9. untung nye orang kije gomen.. ehhhhh

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads