Wednesday, October 29, 2014

Penghujung Oktober

Assalamualaikum...
Image: Google
Malam ni nak membebel sendiri dalam blog. Takde nak bebel apa pun. Membebel kosong je. Tak sangka sekejap je masa berlalu. Macam semalam baru 1st October. Hari ni dah 29 Oktober 2014. Berbaki 2 hari untuk sampai ke bulan November. Maknanya dah semakin menghampiri penghujung tahun 2014.

Subhanallah, masa berlalu terlalu pantas sampai rasa tak sempat nak mengejar. Rasa macam semput je nak kejar waktu. Bulan Oktober ni rasanya banyak juga dugaan. Tak mengapa, dugaan itu pemanis hidup. Kalau takde dugaan, tak menarikkan hidup ni.

Syukur Alhamdulillah kerana masih mampu bertahan sehingga ke hari ini. Masih mampu atasi segala cabaran bulan Oktober dengan hati yang kuat. Allah itu Maha Adil. Dia beri dugaan tapi dalam masa yang dia kuatkan juga hati kita.

Semakin berada di penghujung juga bermakna akan bermula lagi cabaran baru. Menarikkan. Apa pun, semoga permulaan dan pengakhiran setiap yang kita lakukan adalah baik2 sahaja.

Okay...till we meet again

7 comments:

  1. cabaran itu adalah pengalaman hidup yang mematangkan kita... selamat malam ainim... :)

    ReplyDelete
  2. Klau hidup statik je pelikla rasanya hhee.

    ReplyDelete
  3. btul la ainim bulan oktober ni byk cabaran..mudah2an bulan nov yg bakal tiba nanti ada yg terbaik menanti kite semua :)

    ReplyDelete
  4. Ainim.. Allah SWT menjanjikan sesuatu yang manis bagi mereka yang bersabar.
    October pun bulan sama banyak dugaan but like u it makes stronger..

    ~Tips mendidik bayi pintar- Rahsia otak~

    ReplyDelete

My friend say: