Tuesday, October 28, 2014

Misi Menurunkan Berat Phase 2

Assalamualaikum...
Image: Google
Korang dah lunch? Aku sekarang ni back to plan asal nak menurunkan berat badan. Haa..dulu aku ada cerita yang berat aku dah lebih. Since before puasa lagi aku dah start menurunkan kilo-kilo yang banyak dalam badan aku ni. Maklumlah, baju dah banyak tak muat. 

Alhamdulillah, setelah hampir beberapa bulan, nampak dah ada hasil sikit. Kalau sebelum ni baju langsung tak muat nak pakai, tapi sekarang ni dah muat balik. Kalau sebelum ni makan tak tentu, ikut suka hati je nak makan, tapi sekarang ni dah berjaya balance balik nafsu makan tu.

Makanya sekarang ni aku dalam misi menurunkan berat phase 2. Phase 1 nampak hasil. Harapnya phase 2 ni berhasillah juga. Jujur cakap ya, aku takde sekat makan. Takde nak diet nasi ke apa. Nasi tu kan makanan ruji. Plan turun berat aku tak ikut mana-mana tips tertentu. Sekadar ikut kata Kevin Zahri. Ikut keperluan badan dan kesesuaian dengan badan kita je.

Haa..Korang doakan aku berjaya ya.

Okay...till we meet again
p/s: Dah berjaya nanti aku share sikit2 cara aku turunkan berat ya

18 comments:

  1. Moga brjaya ya ainim..truskn usaha.lya plak misi tmbhkn berat bdn hhee.mcm dah brhasil skit.bab kuat Sgt mkn wewe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....lya kurus sgt kot. kita terlebih gebu

      Delete
  2. saya punya cara tak lain satu je..bersenam..itu je cara yang boleh turunkan berat badan saya yang dah bulat bola2 api.nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya suka jogging tapi dah lama tak buat sebab tak boleh

      Delete
  3. Ainim....nak joiiinnn jugakk

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom linda jom...sama2 kita turunkan berat ya

      Delete
  4. gud luck.....saya pon still on progress ni..,

    ReplyDelete
  5. Deno ni misi nak naik berat badan tak dapat2 jugak.... alahaiii

    ReplyDelete
  6. Make sure calorie intake tak kurang dari 1200 cal dan jangan melebih jugak.
    kalo kurang sangat nanti metabolisme kurang pun tak elok lambat turun berat..
    All the best!!

    ReplyDelete

My friend say: