Thursday, October 23, 2014

Kurang Vitamin C

Assalamualaikum....
Haritu aku demam teruk. Biasalah aku kan memang senang sakit orangnya. Hmm...aku pergi klinik untuk jumpa doktor. Dah lepa sesi consult tu, doktor pun bagitau ubat apa yang dia nak bagi kat aku.

Kalau setakat antibiotik tu dah biasa dah, ubat demam tu dah biasa dah. TAPI, sekali dia bagi aku vitamin C. Flavettes. Korang biasa kan dengar jenama ni. Famous sungguh jenama ni. Kengkawan ofis aku selalu je amik vitamin ni. Aku memang tak pernah pun.

Sekali, dia kata aku ni kurang vitamin C. Kah kah kah..serious, dalam demam tu aku nak gelak pun ya. Dah macam cerita Ali Baba Bujang Lapok tu. Bila doktor check penyamun tu sakit, bos dia tanya penyamun tu sakit apa. "Kurang vitamin C". Ceh.

Aku pun sesaja sembang dengan kengkawan. Dorang cakap, memang kalau kita selesema, doktor bagi vit c. OO...gitu rupanya. Sebab sebelum  ni tak pernah pun dapat. Agaknya doktor baru kot..lain pulak caranya ya.

Tapi aku langsung tak usik lagi walau satu tablet. Pemalasnya ya ampun. Nanti kalau rajin tu dah datang baru aku start minum flavettes ni.

Okay...till we meet again

13 comments:

  1. Get well soon anim sayang...Akak rindu anim...Nanti kita chat yer... Flavettes ni sedap akak pun suka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun rindu kat akak. nanti senang2 kita jumpa ya

      Delete
  2. amik kat klinik panel je.. murah.. ihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, amik kat klinik panel guna allocation tahunan yang ada

      Delete
  3. yes flavet ni sangat okay. selalu CT ada bekalan ni kat rumah tapi lately ni habis pulak. kalau travel pun mmg bawak flavet ni. beli yang larut dalam air tu mudah diserap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak suka amik supplement, tu yg susah tu

      Delete
  4. tu sebab badan kurang daya tahan...mmg kurang la vitaminnya kan..kekeke

    ReplyDelete
  5. Sdp ni mcm gula2 lya pernh mkn

    ReplyDelete
  6. Pemes ke vitamin ni? Muz pon senang jangkit, kalau bagus nak try jugak....

    ReplyDelete
  7. ye la..memang dia bagi vitamin C.. kalau budak2 selsema tak payah ubat2 klink..bagi je scoot..mesti cepat sembuh punya..

    ReplyDelete
  8. Bagusnya doc tu bagi vitamin_C. Doc i tak pernah bagi pun..
    Apa kata try Shaklee Sustained Released pulak (alamak terpromote plak hehe)
    sekadar berkongsi.

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads