Thursday, October 30, 2014

Cucur Udang | ABC

Assalamualaikum...


Selamat tengah hari. Agak-agak macam manalah cuaca petang ni ya? Tak dapat nak jangka. Semuanya ditangan Yang Maha Esa. Sekarang ni pulak dah masuk musim tengkujuh. Selalunya hujan waktu petang. Cuma semalam cuaca cerah. Ya Allah, bahagia sungguh drive.

Oh ye, bila cakap pasal hujan ni, aku teringat dua menu ni. Cucur udang dan ABC. Erk? ABC? Haah...orang time hujan minum teh o la, milo la, aku tak. Aku minum ABC. Amacam? Haha..aku ni memang jenis suka minuman sejuk. Kalau hujan pun aku masih mampu makan aiskerim. Gigih kan? Ceh.

So...kalau waktu petang dapat cucur udang dan ABC, alahai....bestnya. Serious, memang nikmat je rasa. Sambil makan sambil tengok titisan hujan yang turun. Syahdu sungguh. Hihihi. Haa? Ada sesiapa yang nak belanja aku dua menu ni? Angkat tangan sikit...hahaha

Okay...till we meet again

13 comments:

  1. cucur udang ni kalau makan time2 panas..kena lak time hujan...tambah dgn kopi/teh panas fuhhhhhhh nyummyyyyy ;p

    ReplyDelete
  2. Alahai ABC tu myelerakn sungguh

    ReplyDelete
  3. Wah..Cucur udang siap ade timun? Tetibe teringat colek dkt pantai Irama , Bachok..hoho

    ReplyDelete
  4. tiba tiba teringat pulak akak punya keropok lekor ada tinggal sikit lagi tak habiskan...ha ha ha...

    ReplyDelete
  5. hujan2 abc...baguihla akk ni..heehe..cucur udang tu menarik hatini nak makan

    ReplyDelete
  6. wow...lama dah tak pekena abc..

    ReplyDelete
  7. Salam...saya pun peminat cucur udang jugak...tapi bukan sebarangan cucur udang....sebab saya ni oghang utara, ni nak kenalkan cucur udang sedap di aloq setaq. Sekali makan, sure nak lagi...memang best..kuah kacang dia sedap.

    http://pondokajip.blogspot.com/2014/07/mat-cucur-udang.html?m=1

    ReplyDelete
  8. sama la ngn sha, klu musim sjuk ka hujan ka ttp minum air sjuk..haha..tp cucur udang sdpp tuu..

    ReplyDelete
  9. Terliur pulak deno.. Bestnya kak!

    ReplyDelete
  10. blogwalking memalam nampak post ni terliuq cek tau..
    RIndu cucur udang kat alor gajah.. bila nak plan trip ni wajib buattt

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads