Thursday, August 07, 2014

Cari Gali Maklumat

Assalamualaikum...

Tajuk tu agak poyo sikit. Mood tuan blog agak swing sebab kesejukan melampau. Tambahan bila kena cari gali maklumat. Bukan satu perkara tapi tiga perkara. Makanya kerja hari ni dah ulang alik bilik fail dan duk buka semua archive email. Tak habis tu check balik program booklet untuk since tahun 2006. 

Sebenarnya aku ni tengah compile balik senarai Technical Assistance programme yang organisation kami anjurkan tapi kendalian unit ni. Bab-bab cari gali maklumat lama ni memang selalunya aku dan Ridzuan yang kena. Tapi untuk program teknikal ni aku yang kena. Selalunya memang pening nak gather info.

Kalau setakat setahun okay lagi. Tapi yang dah bertahun ni...payahnya la hai. Ada yang dah siap info sebab amik je dari data alumni tapi kalau yang bukan dibawah pengetahuan aku? *Eh..macam pernah taip je ayat yang sama. 

Sekarang ni maklumat 80% dah ada cumanya nak kena extract ke dalam excel. Ni pun satu keje juga ni. Tapi takpe lah, kerjakan. Harap bolehlah siapkan esok. Maknanya aku akan fokus dengan kerja yang satu ni dari hari ni sampai esok. Ni dah nak dekat waktu balik. Kita stop dulu. Esok pagi fikir balik. Hahaha

Okay...till we meet again
p/s: blog walking bermula malam karang ya. Maaflah lewat sikit balas kunjungan

5 comments:

  1. mesti esok ainim akan sibuk sikit kan..takpe,.settlekan mana yang penting dlu,.akak klu malam jarang dapat bw..

    ReplyDelete
  2. takpe2...dah nama tugas...settlekan mana yang lebih penting...^_^

    ReplyDelete
  3. Asslmkm kak.. Biasalah tu.. Kdng nk cari gali mklumat tu balik mmng memeningkn.. Tp ttap jgk kna buat kn.. :)

    ReplyDelete
  4. lya jarang bw mlm sbb nak zzzz kihkihkih

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads