Tuesday, July 01, 2014

Waiting for Iftar

Assalamualaikum...
image: Google
Selamat petang semua. Dah prepare untuk berbuka? Hehe..hari ni gembira sikit sebab dapat la menjamah juadah favourite kita time bulan puasa.

Dulu-dulu aku selalu cerita yang bubur lambuk adalah antara favourite aku bila berbuka. Aku suka rasanya yang sedap dan just nice je bila nak masuk tekak. Takyah nak kunyah banyak-banyak. Lagi satu, bubur lambuk ni pun boleh makan dengan sayur goreng ke, ayam masak tumis ke, ikut suka tekak korang la kiranya.

Alhamdulillah, tadi Abang Azham belikan bubur lambuk Kg. Baru. Apalagi, tersengih-sengih aku. Call mak pun, mak happy. Haa...so, now i'm waiting for iftar. Tinggal berapa minit je lagi ni. Sabar Ainim sabar.

Korang berbuka juadah apa hari ni?

Okay...till we meet again

10 comments:

  1. Ibu masak mee kari harini..hehehe ;)

    ReplyDelete
  2. Dah setel dah pun... macam2 ada... hehehe... lauk masak... kuih2 beli jer... :D

    ReplyDelete
  3. semlam iftar ngan sup tulang. kihkih.

    ReplyDelete
  4. blog ketiga yg ckp pasal bubur lambuk sepanjang husna blogwalking hari ni..
    nak sikit!! T_T

    ReplyDelete
  5. lama pulak tak makan bubur lambuk..sedap :)

    ReplyDelete
  6. Sy hari2 pening fikir menu berbuka. Mklum la dok ber-2. Sy pula kurang mkn.. Hehe
    Sdapnya bubur lambuk. Rindu yng mak selalu buat..

    ReplyDelete
  7. ciksu bru je makan bubur lambuk masjid jamek hari ke 2 hri tu. hihi
    sedap :)

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads