Friday, July 18, 2014

#PrayForMH17

Assalamualaikum...

Speechless....Istighfar banyak-banyak. Tu je la yang aku mampu lakukan tatkala mendapat tahu berita mengenai MH17 yang dipercayai ditembak di ketinggian 10km di udara di ruang udara timur Ukraine. Allahuakbar! Ujian buat kita sebagai rakyat Malaysia amnya dan buat ahli keluarga mereka yang terlibat didalam nahas ini khususnya.

Ya Allah, ujian ini mungkin berat untuk kami tanggung, tapi janganlah biar kami berpecah belah dalam menghadapi isu ini. Siapakah dalang dalam kejadian ini? Apakah puncanya? Semuanya di dalam pengetahuan Allah SWT. Kita? Berdoalah supaya punca kejadian dapat dirungkai. Moga insiden MH370 tidak berulang lagi, itulah yang sering aku doakan.

Nah, Allah beri lagi ujian buat kita. Unite! Please unite people! Kita perlu bersatu untuk jadi kuat. Jangan putus berdoa. Walau harapan untuk melihat mangsa yang selamat adalah tipis, doakan kesejahteraan buat mereka yang beragama Islam didalam pesawat malang berkenaan.

Wallahualam...

4 comments:

  1. Semuanya kekuasaan Allah.sungguh besar dugaan yg menimpa Malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul Lya..tahun ni hebat betul dugaan untuk kita di Malaysia

      Delete
  2. Innalillahi wainnailahi rajiun...semoga keluarga mangsa sabar dan tabah menghadapi dugaan Allah ini...

    ReplyDelete
  3. salam. tak terkata...so sad :( memikirkan mereka yg nak balik beraya ke malaysia, its really break my heart :'( gugur airmata..

    al-fatihah dan salam takziah buat semua keluarga penumpang MH17..samasamalah kita mendoakan..

    ReplyDelete

My friend say: