Thursday, July 17, 2014

Nak Deko Kek

Assalamualaikum...
Image: Google
Selamat bersiaran di tengah hari. Dah lambat nau baru dapat update. Mohon maaf la ya. Hari ni kita cuti kononnya bawa mak pegi klinik sekali doktor takde, kenalah buat appointment baru. Haih.


Korang, esok aku ada iftar dengan unit aku bekerja. Makanya aku bercadang nak bawa kek yang aku buat atau deko sendiri. Haa..cita-cita tu tinggi sangat dah. Masalahnya, aku ni buat kek pun tak pandai. Buat kek satu hal, nak deko lagilah tak reti. Macam mana ni?


Aku pilih kononnya nak deko je tapi bila search balik kat encik Google ni, rupanya bukan senang nak buat fresh cream, cream cheese bagai semua tu. Ala..macam mana ni? Nak pegi beli kek siap macam pemalas je aku rasa. Kononnya nak bawa hasil air tangan sendiri la kekdahnya.

Uhuk uhuk uhuk..macam mana ni? Aku nak je try pegi pasaraya beli barang-barang buat kek pastu try buat kat rumah dulu. Kalau jadi aku bawa pegi ofis. Kalau tak jadi aku makan sendiri je la. Huhuhu..sedinya. Nak keluar jap pegi cuci kereta. Mak dah komplen kereta aku kotor sangat. uhukk

Okay...till we meet again

10 comments:

  1. buat kek yang simple je..macam choclate moist cake ke...

    ReplyDelete
  2. Samalah kita ..memang tak ada bakat baking..nak deko lagilah tak jadi..he..he

    ReplyDelete
  3. Go go go ainim...insya Allah bole punya...^_^

    ReplyDelete
  4. topping coklat cair aja kekeke.. nanti dah siap mohon share gambar..
    go go go !!

    ReplyDelete
  5. buat pavlova kak ainim...senang jugak tu hehe...

    ReplyDelete
  6. buat kek pe tu? kek oreo pon best. taruk biskut oreo atas kek tu sebagai deco. hihi

    ReplyDelete
  7. ala, lit apun ta pandai nak deco kek :(

    ReplyDelete
  8. salam. hantam sajala bak kata p.ramlee..hehhe..bole tu..yakin!

    ReplyDelete
  9. hehe.. dia kna jiwa kental nk buat kek nih.. sekai try blm tntu jadi..

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads