Friday, July 25, 2014

Jangan Lupa Bersenam

Assalamualaikum...

Okay..entri ini sebenarnya peringatan untuk diri sendiri. Sebab bila dah berakhir bulan puasa ni, makanya kerjanya asyiklah makan dan makan dan makan. Hmm..bulan Syawal ni pula ramai je buat open house. Kalau tak buat pun, kunjung mengunjung tu kan amalan mulia. 

Jadi, bila dah banyak beraya dengan makan yang enak-enak belaka bulan raya ni, risiko berat nak naik tu tinggi juga. Untuk orang macam aku yang senang nak naik berat ni, lagilah kena monitor pola pemakanan aku. Adoi..terseksa juga ni.

Kata orang boleh je makan tapi jangan lupa untuk bersenam. Elok sebenarnya untuk bersenam. Kalau tak nak bersenam kat luar sekali pun, boleh je bersenam kat dalam rumah. Bagaimana caranya, jom ikut tips Kevin Zahari kat bawah ni.
Image: FB Kevin Zahari
Senangkan? Tapi nak tanam azam untuk lakukan tu ada sikit susah. Hati kena cekal dan rajin sentiasa. Doa-doakanlah aku rajin bersenam kembali ya. Moga kesihatan kita semua tetap kekal baik walaupun dibulan Syawal. Insha Allah.

OKay...till we meet again

4 comments:

  1. lepas raya nie confirm la naik kan..

    ReplyDelete
  2. salam. hahha sy memang malas nak bersenam..raya ni confirm naik berat hahaha

    ReplyDelete
  3. in syaa allah lepas raya MB nak mula berfutsal semula..bagi lemak2 terkumpul terbakar..hahha

    ReplyDelete
  4. Sy start puasa ni blh than juga klau mkan.. Hehe.. Lpas puasa ni jgn kata la.. Dh la prgnt.. Risau jgk naik mendadak.. Hehe

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads