Thursday, July 03, 2014

Back Up Data PC

Assalamualaikum...

PC kerja aku ni dah seminggu lebih asyik hang je. Apasal ek? Aku tak sure la pulak. Paling merisaukan sebab semua maklumat berkaitan dengan kerja termasuk yang master list semua dalam PC ni. Adoiii..risau betul

Beberapa hari lepas sempatlah juga bertanya pada technician yang datang untuk setup printer kat pc ni. Katanya kenala standby buat back up sebab PC ni dah bagi isyarat nak jadi arwah. isk isk isk..aku rasa macam baru je guna PC ni. Rupanya dah 4 tahun PC ni kami gunakan. Eh....lama juga.

Jadi kenalah ikut saranan technician tu kan. Aku pun dengan gigihnya bawa hard disc untuk back up segala folder yang ada dalam PC. Itu pun dalam tengah buat back up sempatlah lagi PC ni hang dan restart sendiri. Saja je nak gurau dengan kita.

Rasanyakan, setiap PC ni berapa lama jangka hayat dia ek?

Okay...till we meet again

8 comments:

  1. aikk lebih kurang je kita ainim..

    ReplyDelete
  2. kadang kalau rajin kita buat defrag, ok lagi...tapi baik dengar pada yang pakar...^_^

    ReplyDelete
  3. salam. PC sy pun...:( kadang tu buat sakit hati huhuhu

    ReplyDelete
  4. adoooi kalau laptop ke PC ke hang memang seram sejuk =/

    ReplyDelete
  5. Dulu msa sy guna pc time kje asik la hang. Last2 sy off.. Haha.. Pastu bos kesian belikn yng baru. Settle kje...

    ReplyDelete
  6. Dulu msa sy guna pc time kje asik la hang. Last2 sy off.. Haha.. Pastu bos kesian belikn yng baru. Settle kje...

    ReplyDelete
  7. husna rasa pc/laptop pling kurang 3 or 4 tahun je kot, itupon kalau jaga elok2 lah.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. wahhh, computer dah nk aruah pun bg isyarat ye kak. hahahaa XD

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads