Thursday, June 12, 2014

Puasa dah dekat

Assalamualaikum...

Sekarang dah menghampiri bulan Ramadan. Insha Allah, jika diberi kesempatan, dapatlah bertemu dengan Ramadan semula.

image: FB
Bila dah nak dekat Ramadan ni, antara perkara paling kita kena ingatlah mestilah niat puasa dan juga doa  berbuka puasa kan. Ingat tak ni? Haruslah korang ingatkan. Ni aku share khas buat adik-adik dan anak-anak kecil yang bakal berpuasa nanti.

Aku suka sebenarnya bila tengok kanak-kanak berpuasa sebab akan nampak pelbagai ragam dorang bila time puasa. Ala, samalah macam kita kecik-kecik dulukan. Takde beza pun. Hehehe

Okay...till we meet again

14 comments:

  1. Tak lama je lagi kak akak nak puasa hehe...Salam Ramadhan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..akak nak jadi kanak-kanak boleh tak? Hahaha

      Delete
  2. alhamdulillah..moga kita semua berjumpa ramadhan tahun ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha Allah kak. Semoga diberi kesempatan

      Delete
  3. Alhamdulillah, dah nak dekat bulan Ramadhan... nak kena kemas2 rumah ni nak sambut Ramadhan...Salam Ramadhan semua... Semoga dapat menjalani bulan Ramadhan dengan penuh kesyukuran & kekuatan...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. pejam celik, pejam celik.dah nak sampai ramadhan dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu SM. kejap je kan masa berlalu

      Delete
  5. Semoga kita semua sempat bertemu Ramadhan tahun ini...

    ReplyDelete
  6. niat puasa akak dah siap tampal kat fridge....senang anak2 nak tengok......hihi

    ReplyDelete
  7. rindu dengan suasana ramadhan. kali ni berpuasa jauh dari family.. :'(

    ReplyDelete

My friend say: