Tuesday, June 03, 2014

Pengajian Kelas Tahsin Al-Quran

Assalamualaikum...
Hari ini akan bermula kelas pengajian Al-Quran untuk aku. Sebenarnya aku je yang lewat sikit join sebab last week aku tak tahu ada kelas. Nasib semalam kak Nani call aku bagitau yang kelas hari ni dan aku kena hadirkan diri. 

Oh ya...lama betul aku tak belajar mengaji Quran ni. Last masa kecik dengan mak aku sebab mak memang mengajar budak2 mengaji. Aku pun dulu2 ada tolong mak tapi bila dah dewasa ni aku nakal sikit. Biasalah budak naik usiakan.

So...skang ni kenalah asah balik otak yang dah nak karat ni. Kena betulkan balik bacaan Quran. Terima kasih banyak2 kepada Kak Ina yang 'sound' aku pasal kelas mengaji ni. Hahaha..asalnya aku pun tak tau sebab hari hebahan emel kelas ngaji aku takde kat ofis. Hehehe. Korang doakan aku dapat faham apa yang ustaz tu nak ajar ya. Buku kat atas tu bahasa arab full tau. Aku? Bahasa arab pun kelaut. Masuk kelas bahasa arab pun setakat salin nota ustaz je. 

Okay...till we meet again
P/s: isk isk isk...memang nakal diri ini

7 comments:

  1. mencari dan menambah ilmu ni x kenal usia . teruskan usaha ... bekalan akhirat .

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih QV. Inshaa Allah akan saya usahakan

      Delete
  2. Jom join giveaway. :)) sorry for spamming http://nuraaisy.blogspot.com/2014/05/2nd-giveaway-by-nuraaisybscom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Aaisy,..Inshaa Allah kalau ada kelapangan saya join ya

      Delete
  3. belajar bahasa arab.. semoga dipermudahkan ye kak ainim..:)

    ReplyDelete
  4. seronoknya.. slmat menuntut ilmu...

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads