Thursday, June 26, 2014

Kalau Korang Jutawan?

Assalamualaikum...

Selamat tengah hari semua. Dah makan? Jom berangan kejap nak?

Jangan marah ek. Sebenarnya tengah mencari mood nak bercerita ni tapi idea tak mari juga. Heh. Tetibe aku rasa nak tanya korang, kalau korang jutawan, apa korang akan buat dengan duit yang banyak tu? Macam mana korang ubah life style korang kepada yang baru? Ke korang nak simpan je duit tu sampai ke tua? Ke macam mana?
image: Google
Oh ya, ini sekadar bicara kosong sementara aku tengah perah otak nak mencari idea menulis ni. Korang komen bagitau apa yang korang nak buat kalau korang jutawan ek?

Okay...till we meet again

12 comments:

  1. klu jutawan sy nk g bt haji ngn mak ayh. dah lama teringin tu. hihi

    ReplyDelete
  2. salam. sy pulak nak buat dan dapatkan apa yang sy tak dapat sekarang :D

    p.s tag ainim kat sini ;
    http://ramaramapendek.blogspot.com/2014/06/first-mini-giveaway-topup-by-mrsyatie.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Itah,
      Haa..apakah wish list tu?

      Delete
  3. Replies
    1. bagus Normi...dapat pergi sesama keluarga mmg nikmat

      Delete
  4. Cik akak pun nak jadi jutawan gak hihi.
    Nanti boleh pergi haji dan umrah.
    Rindu adik akak juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...akak, saya pun sama kak. nak bawa mak, nak buatkan haji utk arwah abah

      Delete
  5. belanjakan ke jalan Allah yg byk sgt cabangnya itu . off coz utk selesakan diri juga ...

    ReplyDelete
  6. kalau husna nak settle dulu hutang yang ada pastu baru pikir pasal balance tu nak buat apa..:)

    ReplyDelete
  7. Jika saya jutawan, insha Allah sy akan doa moga Allah tak pesongkan hati dan iman sy dgn harta dunia... Dan infaqkan harta tu fissabillah...insha Allah... Tapi sy selalu doa. Sy xnk kaya cuma nk hidup senng dna bahagia...

    ReplyDelete
  8. asslmk kak..

    kalau sy jutawan, insyaallah sy cuba nk bntu mereka2 yng susah.. mungkin dr segi derma ke.. insyaallah nk beri pd mak ayh tuk buat haji/umrah.. simpan untuk pendidikan anak2.. dll..

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads