Tuesday, June 17, 2014

Berat Turun lah

Assalamualaikum...

Cerita simple je la hari ni. Takde idea nak cerita sangat. Hari ini ada appointment kat hospital. Ada follow check up. Aku  gerak awal sikit sebab tak nak dapat nombor lambat. Bila dah setel dapat nombor, orang tu suruh aku check blood pressure (bp).
image: Google
Setel check bp sekali JM tu suruh aku timbang berat. Alamak!!! @_@...habislah aku. Aku tahu lately ni aku kan rajin je keluar jalan-jalan cari makan. Korang pun boleh tengok entri-entri aku terdahulukan. Penuh dengan tempat makan je. 

Masa timbang tu aku dengan confident cakap confirm naik ni. TAPI, rupanya turun 2kg. Apakah? Apakah? Hahaha..apakah semua ini? Wow...bagusnya. Tetiba rasa semangat nak turunkan lagi berat. Gitu kekdahnya. Turun 2kg dah kecoh macam 12kg kan? Aku la tu. Ye la, ingat senang badan aku ni nak turun berat? Huih..punyalah payah.

Tapi, aku tak sure macam mana boleh turun tapi aku plan nak turunkan lagi. Haa..any idea? Any tips? Any petua? Tapi jangan promote aku supplement semua bagai ya sebab aku memang tak boleh amik any supplement tanpa consult by doctor.

Okay...till we meet again

11 comments:

  1. bestnya kak ainim....dik an senang naik susah nak turun...kalau nak turun masa sakit je huhu

    ReplyDelete
  2. kurgkan pengambilan makanan berminyak, berkanji

    ReplyDelete
  3. 2kg tu rasa dah banyak ainimm...mana tau bulan depan turun lagi berkg lagi...tahniah.

    ReplyDelete
  4. lya plak susah nak naik berat badan :D..terbalik plak

    ReplyDelete
  5. salam. hahhaha berat sy dari sekolah menengah tetap maintain sampai sekarang :D
    tak naik & tak turun :D

    ReplyDelete
  6. senaman!! yeahh haha tapi senaman lah plg mls sy nk bt-_-

    ReplyDelete
  7. best nya ^_^ kiter ni makin gemok ada la.. huhuhu

    ReplyDelete
  8. bestnya TURUN berat bdn..Saya makin MENAIK ni macmane??haha..

    ReplyDelete
  9. wow....tahniah...usaha tangga kejayaan...

    ReplyDelete

My friend say: