Tuesday, May 20, 2014

Senarai Hotel & Resort Berstatus Halal

Assalamualaikum...

Korang rajin melancong tak? Maksud aku yang dalam Malaysia ni je la. Aku memang takdelah kan. Tapi bila kita pergi melancong ni, even dalam hotel tu pun mesti kena consider bab halal sesuatu yang kita makankan sebab kat hotel ni pun ada je yang hidangkan makanan yang tidak halal. 


Semalam aku ada terbaca status terkini Facebook Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), berkenaan senarai hotel dan resort yang mendapat status halal.

Antara yang aku nampak adalah seperti:

HOTEL SERI MALAYSIA ROMPIN
TANJUNG GEMOK
KUALA ROMPIN
26820, ROMPIN
PAHANG
Nama Premis / Dapur : 
CAFE SELENDANG
DAPUR SELENDANG

1 BORNEO HOTEL SDN BHD
TB-00-01, 1 BORNEO HYPERMALL, JALAN UMS, KOTA KINABALU
KOTA KINABALU
SABAH
Nama Premis / Dapur : 
LE SQUARE RESTAURANT

ADMIRAL MARINA BERHAD (HOTEL)
BATU 5 1/2, JALAN PANTAI,
SI RUSA,
71050, PORT DICKSON
NEGERI SEMBILAN
Nama Premis / Dapur : 
ADMIRAL MARINA BERHAD

AVILLION LEGACY MELAKA (HOTEL)
146, JALAN HANG TUAH
75300, MELAKA
MELAKA
Nama Premis / Dapur : 
AVILLION LEGACY MELAKA

Senarai penuh, boleh klik link INI

So, lepas ni lagi senang bila korang nak bercuti-cuti Malaysia apatah lagi tahun ni kan Tahun Melawat Malaysia 2014.

Okay...till we meet again

4 comments:

  1. JOM BLOGWALKING,SINGGAH BLOG SYIRAA :D
    ..HARI HARI ADA ENTRY BARU ^_^

    ReplyDelete
  2. byk makanan shubhat skang ni...menakutkan...

    ReplyDelete
  3. kite tak rajin melancongggg :(
    bukan tak rajin tp ada certain2x hal yg mmg x dpt nk mmbuatkan kte pegi melancongg :(

    ReplyDelete

My friend say: