Monday, May 26, 2014

Sakit Tekak

Assalamualaikum...
image : Google
Sakit tekak oi sakit tekak. Apa punca pun aku tak tahu. Rasanya since hari Sabtu dah rasa sakit tekak. Suara dah rock sampai hilang suara dah. Hari ni pula, suara okay tapi tekak rasa sakit sangat la pula. Nasib masih boleh bercakap dan makan macam biasa.

Apa ek cara nak hilangkan sakit tekak? Malas nak google petua sebab kang dia suruh minum air asam jawa la apa la. Sah-sah tekak skema ni tak nak terima. Dia kan ngengada sikit. Cerewet ya ampun. Sekarang ni aku dok teguk je air kosong banyak dengan harapan tekak ni sentiasa sejuk kena air kosong ni.

Batuk pun dah mula dah ni. Adakah ini semua disebabkan cuaca yang selalu hujan petang-petang? Hmm...

Okay...till we meet again

12 comments:

  1. Saya baru je mula ni sakit tekak...rasa jangkit dr anak sebab baru baik demam...semoga cepat sembuh ye ainim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ni taktau jangkit drpd siapa..
      terima kasih ya

      Delete
  2. Kunyah gak gula2 sakit tekak tuu.. tapi besa nya makan madu pun baik ntuk tekak yg sakit.. get well soon.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak reti nak makan gula2 yg utk sakit tekak tu

      Delete
  3. sama macam mama gak ni, takpe dear... free boleh pm mama ye, takde hal pun.. :)

    ReplyDelete
  4. buatlah honey lemon...kurang sikit sakit :)

    ReplyDelete
  5. sama la..tekak sakit.mulut lak ulser. sadis betul :( cuaca panas...salah saya juga tak banyak minum air

    ReplyDelete
  6. minum plain water banyak2 yee.. cuaca kan x menentu.
    kalo ada madu boleh minum sekali :D

    take care. btw kita singgah click click nuff awak :D

    ReplyDelete
  7. Mesti tak selesakan..nway take care ya..semoga cepat hilang k..

    ReplyDelete
  8. ex roomate dkat merbok dulu dya suka mkn ais krim..yg btul2 ais krim tuh..lembut je.. cth ais krim cornetto.. sebab tekak kita tgh sakit jd dya nak yg sjuk2 je laa.. dan tips kwn husna nih mmg berkesan.. hehehe.. try laa.. husna slalu gigih telan air je..:p

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads