Wednesday, May 14, 2014

Liebster Award Dari Blogger Suria Amanda

Assalamualaikum...

Oh tidak..tidak!! Kenapa tag diriku? Akak Suria Amanda? Oh tidak..
Okay..itu monolog dalam hati sebab kisahnya aku memang tak tahu nak jawab apa dan create soalan apa. Tapi inikan dunia blog, segmen Liebster ni kan ala-ala permainan alam maya gitu. Awal tahun lepas pun aku ada juga main Liesbter ni.

Sejak bila anda mula berblog?
Ogos 2008

Pernah mengenali Blogger Suria Amanda sebelum ini?
Sebelum ni daripada Kak Farah Waheda a.ka. Bubblynotes
Niche Blog yang digemari ?

Warna tema blog kegemaran?
Biru la sebab itu kan warna rasmi kita

Apa hobi anda selain blogging?
Bergambar. Itu wajib

Suka baca entri panjang berinformasi?
Kalau info tu dan carai penulisan tu menarik, memang sanggup baca

Nama Blog pilihan anda yang tak jemu-jemu lawati?
Ada banyak tapi antara yang wajib kita datang terutama adik-beradik protege kak Mia Liana
sallysamsaiman.blogspot.com
bubblynotes.com
erazfadli.com
Banyak tau tapi takmau letak sebab nanti kalau ada yang tak letak, macam tak aci je

Apa pandangan anda tentang meninggalkan komen disetiap blog yang dilawati?
Boleh menjadi peransang kepada blogger berkenaan untuk update blog beliau setiap hari kerana ada reaksi daripada pembaca.

Adakah anda suka meninggalkan komen semasa blogwalking?
Yes tapi kalau memang tak faham langsung dia nak cakap apa terus tak komen

Anda Blogger negeri mana?
Perak & Putrajaya..boleh?

Soalan trick : Bagaimana anda melihat seekor buaya di dalam zoo?
Erk...hmm..bila ek last pergi Zoo?

Penerima tag The Liebster Award  diberikan kepada :
http://kakikerja.blogspot.com/
http://mystiquelolita3298.blogspot.com/
http://eiqaalmond.blogspot.com/
http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

Soalan yang korang kena jawab ialah:
1) Tujuan asal berblog?
2) Warna yang paling disukai
3) Destinasi percutian impian
4) Makanan paling nikmat pernah dirasai
5) Entri blog yang paling mendapat sambutan hangat

Itu je soalan akak ya. Korang jawablah sesimple yang boleh. Oh ya, mohon maaf sebab tag korang sebab ini je nampak dimata.

Okay...till we meet again

10 comments:

  1. Alhamdulillah nasib baik tak kena tag hihi
    Akak ada hutang dua lagi entri tag dari blogger

    ReplyDelete
  2. selamat malam..jalan2 sini dlu sebelum tidur :)

    ReplyDelete
  3. hihi..nana tak tau jugak mula2 pasal award ni,tapi bila tengok ramai yg update pasal ni baru tau kena jawab2 soalan jeee rupanya^^

    ReplyDelete
  4. sib baik ainim tak tag lya :D

    ReplyDelete
  5. yeay Ainim dah jawab.....sapa lagi nak kena tag erk?

    ReplyDelete
  6. fizi mark dulu entri akak..nantdi dh betul2 free fizi jawab.. :)

    ReplyDelete
  7. ainim x jwab satu soalan lagi.niche blog yg mcm mna disukai? cer tgk blik..

    sama la kita suka biru. hihi

    ReplyDelete
  8. otw buat entry psl LA hehe thanks kak ainim coz tag fae :*

    ReplyDelete
  9. Done.! hehehe
    Xpee kak, itu maknanya akak ingat eiqa..
    ecehh.! :P :P

    ReplyDelete

My friend say: