Tuesday, May 13, 2014

Esok Kerja!!

Assalamualaikum...

Oh...selesanya bercuti empat hari ini. Seronok dapat spend masa dirumah dengan family. Bestnya. Sekejapnya masa berlalu kan. Esok dah hari Rabu. Esok dah KERJA!!!

Oho..no worries guys. Kita okay je. Dah namanya pekerja kan, kenalah bekerja. Kalau asyik nak cuti je, baik letak jawatan and please ek, suri rumah pun takde cuti kerja tau. 24/7 dorang bekerja. Kita yang bujang tak kawin lagi ni ada la juga cuti yang tak payah buat kerja kalau penyakit M (malas) tu datang. Hahaha
Image: Google
Korang yang sama macam aku sambun cuti tu, esok kita sesamalah bekerja ya. Selamat bekerja uolls..heheh. Aku takde la excited gila-gila ibarat macam orang rindu ofis tahap gaban sebab lama tak masuk ofis tu. Sebenarnya dah cakap kat diri, jangan nak ngengada merungut "Oh, please..esok kerja...takmo". Aku pesan kat diri ni, kena kerja kalau nak dapat duit. Eceh..macam bagus2 je kan. 

Oh ya..korang, jangan lupa gosok baju awal-awal ya, kang esok takde la kelam kabut nak pergi kerja.

16 comments:

  1. Selamat bercuti
    anda di jemput join Giveaway: I love Perfume
    3 bottle Perfume Mary Kay untuk dimenangi, setiap satu beharga RM114 <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Ika..Inshaa Allah, kalau berkesempatan saya join ya

      Delete
  2. Hahaha..esok keja ek? Ingat tak payah..hahaha

    ReplyDelete
  3. tapi kan kalo cuti selalu pun boring jugak.
    nanti kalo cuti panjang mesti x sabar nak keje pulak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Nik..tapi kalau cuti gi holiday sana sini mesti tak bosan.

      Delete
  4. singgah dari segmen kak mia!! :D done follow sini http://www.diarijejakahangat.com/

    ReplyDelete
  5. Esok akak pon kerja hihi
    Tak puas lagi nak rehat nie dik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...takpe la kak..nak buat camane, kitakan org bekerja

      Delete
  6. hmm.. selamat bekerja ye sis..terima kasih atas pandangan sis tu..perkongsian dari pengalaman begini amat di hargai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Sis Kathy. No worries, saya pun pernah alami perkara yang sama

      Delete
  7. Replies
    1. haruslah husna..hidup kenalah bersemangat

      Delete
  8. selamat bekerja kembali kak.. :) saya yang dduk 24jam kat umah ni pun non stop juga buat kje..hehe

    ReplyDelete

My friend say: