Monday, May 12, 2014

Apa nak masak ni?

Assalamualaikum...

Memandangkan hari ini aku bercuti, jadi suri rumah sekejap. So, kita kenalah layan permaisuri (Mak aku) baik-baik ya tak? Eh, kena layan baik-baik setiap hari ye adik-adik.

Aku search kat internet beberapa resepi berasaskan daging. Sebabnya aku cuma keluarkan daging dari peti ais tadi. Jemulah nak masak udang semua bagai. Jemu saya..so, aku nampak daging tu tempting gila kot. So, aku search resepi kat encik google. Oh ya, aku search resepi yang aku tak berapa reti je la. Kalau setakat kari daging semua tu, tak payah cari la.
Ini yang keluar masa aku buat pencarian tadi. Nak tanya korang ni, senang ke nak masak daging masak hitam ni ek? Aku tak pernah masak ni. fuh kiri fuh kanan kang kalau tak menjadi. Ada cadangan nak masak apa? Akan ku teruskan pencarian...

Okay...till we meet again

18 comments:

  1. Miza tak reti masak dging hitam sbb x prnah cuba..hahaa..tapi...
    Mama kata senang je..main cmpak2 jugak style nya..haha
    Mama le kate :p ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun tak pernah..taktau la nak buat ke tidak ni

      Delete
  2. daging goreng blackpepper then campur asparagus..sedap dik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah haah! mak saya suka masak ni jugak:P Sedap.

      Delete
    2. tak reti saya kak...hahaha

      Delete
  3. salam kenal, kalau nak masak daging yang senang, masak daging sos lada hitamlah..bhn2 nya pon sonang je..hee:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. family saya tak makan lada hitam, btw thanks for the suggestion

      Delete
  4. akk suka betul daging goring kicap black pepper...kalau akk goring je buh bawang kicap black pepper...

    kalau nak akk belanja fun fries mc d meh dtg kpg akk...hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ee...sukanya masakan tu kak.hehe
      akak duk jauh ke?

      Delete
  5. no black paper plz...i xmkn black paper tau...hahahaha

    ReplyDelete
  6. masak masam manis tu yg campur kismis :)

    ReplyDelete
  7. sedap buat sambal daging....

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah siap masak kak..ada kat entri terbaru

      Delete
  8. husna paling suka daging masak hitam, pastu letak rempah daging sikit.. itu jelaa yg husna rasa cepat.. kalau kari rasa malas..:p

    ReplyDelete
  9. klau mak sy suka buat daging masak hitam.. lama masaknya...

    ReplyDelete

My friend say: