Thursday, April 10, 2014

Santapan Waktu Hujan Lebat

Assalamualaikum...
knorr
Hujan lebat kat luar ofis ni. Alhamdulillah, Allah sejukkan bumi ni lagi. Syukur sangat-sangat.

Kelaziman kalau hujan, mestilah rasa sejukkan. Bila rasa sejuk tambahan pulak tak makan lunch tadi, haruslah perut lapar kan? Bila perut lapar, kenalah isikan? Haaa.. 'kan' dah banyak tu. Jawabnya kenalah makan kan. Hehehe

Tadi, turun ke Coop dengan hasrat nak beli sesuatu untuk dimakan. Isi perut yang lapar ni. Beli mee segera je tapi kan tetibe je 'terambil' bubur nasi. Lepas bayar, terus letak air panas kat Coop juga. Kacau-kacau je dah hidu bau wangi. Harumnya...

Rupanya sedap bubur nasi ni. Isk isk isk. Kenapalah sekarang baru tahu. Letak chili flakes sikit. Lagi umph. Memang sedap dan kenyang perut ni. Alhamdulillah. Nak rasa? Belilah ya...

Okay...till we meet again

22 comments:

  1. best je kalau dpt mkn masa hujan kn?? hehe

    ReplyDelete
  2. banyaknya'kan' hari nie..masuk blog sally lagi banyak'kan' tu..hohoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok nmpk mengata org fizi..? :P

      Delete
    2. haha...kan sally kan..hehehe

      Delete
  3. if akak kan..akak suka buat cekodok ikan bilis...cicah sos cili x pun sambal..x pun kari ke...erm....dapnya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap tu kak tapi kalau kat ofis susah nak dapat

      Delete
  4. Replies
    1. haah sedap Maria..ada banyak jenis

      Delete
  5. fae x berapa suka makan bubur nasi hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bubur ni one of my fav fae..akak mmg suka bubur

      Delete
  6. Xpernah makan bubur nasik segera. Hehe, sedap eh??

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. haah...memang kena makan panas2 suam

      Delete
  8. Assalammualaikum.
    Heyy, jomm join giveaway ni.
    Im really hoping.
    http://nuraaisy.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-nuraaisybscom.html

    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Inshaa Allah, kalau berkesempatan saya join ya

      Delete
  9. sally tak boleh makan yg jenama ni...tak suka..xtau kenapa..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh..jadi sally makan jenama apa?

      Delete
    2. ada yg lagi satu yg ada jual kat AEON tu...tak pun yg ada dekat 99 Speedmart tu :)

      Delete
  10. Bubur nasi segera.... macam2 dah sekarang ni makanan segera, jenis knorr ni bunda jarang beli...biasa mc d jer...

    sedapp..

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads