Monday, April 21, 2014

Masalah Nak Blog Walking

Assalamualaikum..

Baru je berhasrat nak blog walking. Sekali Reading list problem. Berapa kali refresh pun tak keluar list blog yang aku follow. Isk isk isk. Asyik keluar ni je
Apa nak buat ni? Nampaknya terpaksa blog walking dari blog list dululah jawabnya. Kalau tidak, memang takde jenjalan ke blog kengkawan. Haa..inilah kelebihan ada blog list. Sebagai alternatif bila reading list problem macam ni. Kalau takde blog list, lagi susah nak blog walking.

Kalau korang hadapi masalah yang sama macam aku, boleh je blog walking melalui blog list. Kalau korang jenis ingatan kuat, mesti boleh ingat nama url blog kengkawan. Tak pun, korang boleh tengok kat Nuffnang akaun tu (buat yang ada akaun Nuffnang), siapa yang pernah kunjungi blog korang. Selain tu, boleh juga tengok list kengkawan blogger kat Google+. 

Sekian, tips tak berapa nak tips sangat daripada aku.

Okay...till we meet again

13 comments:

  1. akk pon selalu ada masalah ni... kena layan bloglist je la...

    ReplyDelete
  2. same lah..selalu ada masalah macam ni..nak kena refresh banyak kali dengan penuh sabar, baru nanti dia keluar list..dan mengambil masa..huhu

    ReplyDelete
  3. saya pon kadang2 terjadi macamni...terpaksa tengok bloglist...

    ReplyDelete
  4. Tak pernah plak ini terjadi kat lya

    ReplyDelete
  5. betul je..bila nak BW je kerap masalah macam tu muncul..terjah bloglist lah jawabnye...& terjah juga bloglist kawan2

    ReplyDelete
  6. sally usha kat bloglist org je bila jd gini..hahaha

    ReplyDelete
  7. betul tu..yaya selalu ada prob mcm ni..sabo je la..kdg dah habis terjah semua bloglist..kita mati kutu..dok diam2

    ReplyDelete
  8. salam. sy pun menghadapai masalah yang sama :(

    ReplyDelete
  9. yup dah selalu macam ni. biasanya sy blogwalking dari peserta segmen .

    ReplyDelete
  10. mama terjah mana dapat saje.. hihi

    ReplyDelete
  11. akak pun sama follow melalui blog list senang nak blogwalking......

    ReplyDelete
  12. Info menarik...Saya budak baru belajar.. baru tahu kena follow blog list juga yer...

    ReplyDelete

My friend say: