Friday, March 28, 2014

Online Photo Sharing

Assalamualaikum...
Image: google
Hari ini aku nak share laman online photo sharing yang menjadi kegemaran aku kalau nak upload gambar dalam blog. Aku sebenarnya kurang gemar direct upload gambar ke dalam blog ini. Kenapa? Sebab memang aku tak suka. Hihihi

Memandangkan sebelum ini aku merupakan fan blogger yang mana kerja aku hari-hari adalah update perkembangan terbaru Super Junior. So, kebanyakkannya adalah gambar-gambar yang perlu dimuat naik ke dalam blog. Maklumlah, Super Junior kan penyanyi, jadi memang banyak gambar-gambar mereka membuat persembahan dan juga program tv yang mereka jayakan.

Disebabkan itulah aku menggunakan online photo sharing sebagai medium untuk aku share gambar. Memang nampak banyak kerja, sebab kena upload dulu kat website lain pastu baru masuk dalam blog, TAPI itu lebih selamat dan lebih jimat ruang untuk aku. 

Beberapa laman web online photo sharing yang menjadi kegemaran aku adalah seperti imageshack, photobucket, imgur, flickr dan juga keepandshare. Memang banyak akaun yang aku buat. Gambar-gambar yang aku upload pun bukan sikit, mencecah ribuan. Hehehe. 

Tapi semenjak aku aktif dengan personal blog ini, aku hanya menggunakan dua daripada laman web yang aku nyatakan di atas. Kalau tak sempat baru aku direct upload ke blog. Itu cara aku share gambar dalam blog, korang pulak macam mana?

OKay....till meet again

16 comments:

  1. Replies
    1. oo.saya guna photoscape je kalau nak bagi gambar terang

      Delete
  2. direct je pun..hehehe...sebab malas... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kita kalau tak sempat baru direct upload

      Delete
  3. Replies
    1. akak kalau nak cepat baru direct upload

      Delete
  4. susah nak edit..syira guna picmonkey je..hahaha

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. hehe..saya kalau nak cepat je baru direct

      Delete
  6. Selalu guna direct ja. Nanti boleh cuba. Hehe

    ReplyDelete
  7. kekadang direct sbb malasnya :)

    ReplyDelete
  8. salam. peminat super junior la ni ya? heheh

    ReplyDelete
  9. Kalau takde pic baru amik dari danbo, shutterimage dsb...

    ReplyDelete
  10. Mmg byk kn.. Tpi share pic utk amik url buat blog.. Gmbr sndri dh x byk dh..

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads