Tuesday, March 25, 2014

Doa

salamualaikum...
Image; Tumblr
Doa itu satu pengharapan kepada Tuhan yang Maha Mendengar. Dimulakan dengan Bismillah yang bermaksud, Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang. Tiada yang mampu mendengar segala rintihan hati insan melainkan Allah SWT. Doa itu tanda kita mengakui kebesaran dan kekuasaan Allah kerana segala kejadian yang berlaku adalah di atas izinNYA. 

Oleh itu, jangan pernah putus berdoa kepada Allah. Jangan pernah putus berharap kerana Allah suka kepada hambaNYA yang sentiasa mengadu kepadaNYA. Semoga doa kita akan dimakbulkan dengan kehendak dan izinNYA. 

Wallahualam. 

5 comments:

 1. doa tu la kekuatan orang Islam sebenarnya :')

  ReplyDelete
 2. great piece of sharing Anim... and thanks for sharing...

  ReplyDelete
 3. Sometimes Allah SWT takes everything from you so that you may turn to Him. And sometimes, Allah SWT places certain people who let you down in your life to teach you that you should never depend on anyone but Him. Allah SWT will never let you down.

  ReplyDelete
 4. "Dan Tuhan kamu berfirman: "Berdoalah kamu kepadaKu nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu. Sesungguhnya orang-orang yang sombong takbur daripada beribadat dan berdoa kepadaKu, akan masuk neraka Jahannam dalam keadaan hina."
  (Ghaafir 40:60)

  :)

  datang menabung sini..

  ReplyDelete

My friend say: