Friday, February 07, 2014

S4 ke S4 Zoom?

Assalamualaikum...
image: google
Selamat pagi semua. Hari ni dah jumaat. Sebenarnya aku dalam plan nak beli handphone baru ni. Dalam kepala ni dah ada la pilihan dihati nak beli handphone apa. Tapikan, saja je la nak tanya pendapat korang. Oh ya..korang cuma pilih antara dua ni je tau. Samsung Galaxy S4 atau Galaxy S4 Zoom. Haa..takmo rekomen yang lain-lain ya.

Kalau ikut bajet, antara dua jenis ni je la yang aku bakal beli. Either one. Ikut mak, Galaxy S4 Zoom, ikut pilihan hati, Galaxy S4 je. Ikut kembar pulak dia kata, yang penting aku sendiri puas hati dengan syarat bajet cukup. Hehehe. Aku suka pendapat kembar aku tu. Dia sentiasa tahu apa dalam fikiran aku. Dah namanya pun kembar kan. Hihihi. Pendapat mak pula sebab dia faham sangat anak dia ni suka bergambar dan rajin selca. Hahaha. Jadi katanya, sesuailah S4 Zoom tu dengan orang macam aku. Gitu kekdahnya.

Hmm..aku terima je pendapat mak dan kembar sebab dua-dua ada pro and cons. Kalau ikut hajat sebenarnya nak je aku beli iphone 5S tu ha tapi memang taklah kan. Hahaha..kecuali ada orang nak sponsor. Ada ke? Siapa nak sponsor? Silalah berangan Ainim. 

Korang agak-agak, apa yang aku akan pilih? Kita tunggu hujung minggu ni ya.

Okay...till meet again

26 comments:

  1. S4 zoom ok gak.. tapi susah nak simpan Sbb lense dia..

    ReplyDelete
  2. s4 zoom la ainim blh tangkap gambr cntik2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. s4 zoom kembar dah pakai..hehehe. mmg best

      Delete
  3. S4 je kot...sebab lagi mudah nak bawak ke mana2...macam kata zaza...^_^

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum.

    saya sekadar beri pendapat je ye.wpun saya bukan pengguna s4 or s4 zoom.tp..abg ipar pakai s4 zoom.saya rasa..better s4 kot.senang n nipis.x berat.kalau nak beli case pun byk pilihan n melambak.

    kalau s4 zoom, mgkn case susah skit nak cari n tak byk pilihan disebabkan bhgn belakang yang berlubang utk lensa.s4 zoom pun agak berat.risikonya kan..kalau aku dh zoom utk amik gambar,means lensa dah keluar, tetibe terjatuh n patah lensa..kan susah.

    kalau s4..camera kat dalam.so..x la risau sangat.tue pendapat saya la.

    aduh..x penah komen kat blog arang panjang mcm nie.lenguh tangan den.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pendapat yang bagus ni..btw, terima kasih ya

      Delete
  5. s4 pun ok dah camera nya... kalau bukan nak pro shoot ok je s4... zoom tu mesti berat sket kan...maybe bulky too...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm..tu la kak..tengok camane nanti

      Delete
  6. S4 kot kak anim. s4 zoom kak ain da ada kan hehe S4 biasa pun camera super duper mantap juga ;)

    ReplyDelete
  7. SONY! hahahaha...lari topik dah... S4 jela...kan Ain dah ada S4 Zoom :D

    ReplyDelete
  8. S4 zoom macam havoc jer...huhu....samsung note 3 jer macam akak pakai....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...akak nak sponsor saya note 3 ke?

      Delete
  9. shark rekemen s4..
    s4 zoom tu terlalu besar.
    dan mmg x comel kalu letak kt telinga :)

    lagipun camera s4 dh mmg cukup perfect:)
    nak lagi cantik bli shaja kemera digital:)
    jgn ikutkan sgt terknologi tu.
    rosak kang mmg menangis :)

    ReplyDelete
  10. NOKIA! hehehehe..akak x guna dah samsung kecuali tab 2, itupun sbb nak buat kerja company. better amik S4, senang nak bawa ke mana2, x berat, casing pun senang cari..

    ReplyDelete
  11. yup S4 jer lah Ainim ..
    1-budget
    2-memang menepati citer rasa
    3-kembar pun dah adakan share-share lah ... hehhehehehe
    4-byk apps lain boleh digunakan- all in 1!!

    4 cukup lah yer! ^^ Happy chosing!!

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. saya sebab banyak search kat internet munirah

      Delete
  13. Sbb dh pnh pkai samsung dan suami guna sony.. Lebih prefer guna sony..thn lasak utk explore internet.. Tpi skrg dh nk kuar S5 dh...

    ReplyDelete
  14. Klu nak simple & memudahkan.. S4 pun dah ok dah.. :)

    ReplyDelete

My friend say: