Friday, February 07, 2014

Nuffnang, Apa Dah Jadi?

Assalamualaikum...

Sebelum tu awal-awal nak cakap, entri ni bukan nak hentam atau nak kutuk Nuffnang ya. Sekadar nak kongsi sikit apa yang aku perasan pasal Nuffnang akaun aku lately. Hehehe..nothing important pun. Macam ni, aku rasa lately ni, iklan-iklan Nuffnang macam tak berapa nak melekat kat blog aku. Since early December 2013 lagi tau. Normally, aku akan dapat tiga ke empat CPUV dalam sebulan daripada Nuffnang. Itu yang aku selalu perasanlah. Aku yakin mesti korang lebih dari aku kan. Takpe..no hal.

Cumanya aku perasan sejak Disember tahun lepas, cuma 1 CPUV je melekat kat blog ni dan dalam tempoh yang singkat je. Since that, until now, langsung tak nampak CPUV melekat kat blog ni. Apa yang ada hanyalah CPC je. Itu pun takde la banyak mana. Walaupun aku masih boleh kumpul earning lagi sekarang but seriously, slow sangat earning naik. Hmm..apasal ek?

Apa dah jadi sebenarnya? Well, aku ada ikut tips-tips yang blogger-blogger saran buat seperti keep update survey dan macam-macam seperti kebiasaan aku buatlah. Tapi macam ada yang tak kena je. Asyik burung biru tu je keluar. Jemu tengok tau. Hahaha. Dah la klik tak dapat apa melainkan kalau ada orang register. Nak tunggu orang register? Ya ampun....hahaha

En Nuffnang, kenapa begini? Dah tak minat nak letak CPUV kat blog ni ye. Kita kecik hati tau. Hik hik hik. Semalam baru nampak ada satu CPC yang iklan nivea tu. CPC je la. Kalau aku perhatikan earning aku, kat CPC memang banyak, tapi CPUV, alahai, ciput je earning dia. Huhuhu..korang pulak macam mana? Sama nasib dengan aku ke? 

Okay...till meet again

43 comments:

  1. rasanya Nuff ada masalah ni..;(

    ReplyDelete
  2. ada satu iklan je tu pun tak naik2..haah dah lama nuffnang menyepikan diri

    ReplyDelete
  3. sama lah dengan yaya.masih menantikan nuffnang baik

    ReplyDelete
  4. tula kan sis........moga ada advertisers sudi tempek iklan kat blog kita lagi...hihi...

    ReplyDelete
  5. Nuffnang kedekut. Tahun ni langsung tak de BE. Ini tidak adilllll.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. le..tak pernah dapat? Takpe, kita tunggu lagi ya

      Delete
  7. Dah tiba masa untuk cari lain la tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak terfikir nak cari yang lain

      Delete
  8. tahun ini baru 1 cpuv melekat bulan 1 hari tu, sampai sekang nuff macam sepi je dari kempen. dah try hantar ticket tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada la juga Marou, saya langsung takde

      Delete
  9. sama ler dgn akak dari desember lepas cpuv macam tak berani nak jejak kat blog akak hanya cpc jer...bangkrap ke nuffnang,,,,huhu

    ReplyDelete
  10. Samalah... kita pun last dec tu hari... pastu tahun nie tak muncul2 dah... dah bagi ticket pun senyap juga... :]

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Kak Idah..tak tau la kenapa sekarang ni

      Delete
  11. samalah..takde iklan pon sejak naik raa cina ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejak awal januari lagi takde iklan

      Delete
  12. Replies
    1. kan sally..ramai yang rasa macam tu

      Delete
  13. samalah.. tengah cuti raya kot. lol

    ReplyDelete
  14. sama la...katanya Nuffnang ada internal problem..xtau la camne

    ReplyDelete
  15. nuff sekrang merajuk kot...mcm xde je iklan kt mana2 blog..penat gak tunggu iklan klua..huhu

    ReplyDelete
  16. nuff mcm probs je sbb nad tgk ramai x update dpt cpuv skrg nie huhu

    ReplyDelete
  17. terfikir jugak macam tu.
    jum duit tak bertambah pun.
    xde hasil pulak letak iklan nuff.
    berubah angin tukar advertiser lain pulak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nik takpe la..pageview dah stabil. saya belum betul2 lagi

      Delete
  18. salam. sy pun tak dapat dapat BE lagi..baru 3 kali dapat huhuhu tak ada rezeki kut

    ReplyDelete
  19. kalau pasan, nuff memang takde iklan skang ni...

    ReplyDelete
  20. humph, sekarang dah malas nak ambil tahu pasal Nuffnang. dari start blogging smpai sekarang kita kumpul duit nuffnang tu,last2 bila cash out, semua duit tu burn. haaa, apa boleh buat. ta kde rezeki

    ReplyDelete
  21. sy pun lebih kurang mcm tu tapi xberapa ambik port sgt... Malas nak pikir... ada rezeki, adalah...klu xde, usaha cara lain lak...hehehehe
    #sebenarnya kadang2 frust gak...

    ~Admin :QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. Mmg ramai juga yg komplen pasal bro nuff ni...

    ReplyDelete

My friend say: