Friday, February 21, 2014

Batery Doctor

Assalamualaikum...
Sejak beli handphone baru ni, aku sangat berhati-hati dalam penggunaan dan jadi sangat cermat. Perkara pertama yang paling aku ambil berat ialah perihal penjagaan bateri handphone.  

Ye la..mana taknya, aku ni kuat online guna handphone.  Ikut mana sempat je. Hihi. So teringat yang Kak Mia Liana pernah kongsikan satu entri berkaitan dengan satu aplikasi di android iaitu Batery Doctor.

Apa lagi, terus je install apps tu kat handphone dan aku tidak dapat nafikan yang Batery Doctor ni merupakan apps yang sangat bagus. Sebelum ni, aku guna juice defender but seriously nothing changed.  Bateri tetap cepat sangat.

Dengan Batery Doctor ni, jimat sangat. Walaupun selalu online guna handphone tapi lama bateri tu kekal. Kalau pagi ni cas keesokan harimya baru jspf.

Thank you kak mia sebab kenalkan alu dengan battery doctor.  Korang guna apps apa utk jaga  battery handphone?

Okay...till meet again

11 comments:

  1. ooo...bleh caya gak ek...sll gak belek2 application ni tp still ragu2 nak guna...
    insya Allah boleh try... (^_^) thanks for ur information...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Tak guna app apa pun utk batery...emm ok skrg gak install apps ni..Hehe

    ReplyDelete
  3. lom pernah guna jugak...mmg selalu je kehabisan sbb akak pun suka main game online...hehe

    ReplyDelete
  4. mcm best ja kena tnggu ada semak phone la hikhik

    ReplyDelete
  5. err...entah...macam takde pakai pape pun...hahaha

    ReplyDelete
  6. phone saya jrg guna untuk online.. so far battery okay lagi.. cuma tak tahan bila phone tu internal space dia kecik. nk install apa2 pun, dah x cukup space... geram, rasa nk tukar phone je, tapi bajet x de.. heheh

    ReplyDelete
  7. macam best aje apps ni..nti nk try la kt hp

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads