Friday, January 24, 2014

Ramalan Cuaca Bagi Putrajaya

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua. Alhamdulillah...masih lagi mampu bernafas atas izin Allah SWT. Macam mana malam tadi? Sejuk tak? Kat Putrajaya, sejuk sampai air tu rasa macam ais je. Nak mandi pun gigil. Malam tadi lagilah sejuk. Nak-nak buka sliding tu, angin masuk je. Menggigil duduk kat ruang tamu.


Pepagi ni, aku nak share ramalan cuaca bagi Putrajaya untuk tempoh seminggu bermula 23.01.2014 hingga 29.01.2014. Diingatkan, ini hanya ramalan ya. 
Sumber: SINI

Saja je nak share ni supaya aku dan korang-korang yang duduk kat Putrajaya atau pun berhajat nak datang Putrajaya ni boleh buat perancangan awal. Tak salah pun kalau kita amik langkah berjaga-jaga.

Kalau korang nak tau ramalan cuaca bagi negeri-negeri di seluruh Malaysia ni, boleh klik SINI ya. Harapnya ianya dapat membantu.

Okay...till meet again

27 comments:

  1. lately nie memg cuaca sejok giler...slalunya kat umah tu kipas bukak no 2....skang nie no 1, tu pon rasa dah menggigil..tgk tv kat ruang tamu siap bertoto gitew...tido mlm memg x pakai kipas langsung...nak mandi pagi menggigil²...walhal xde hujan pon...tp cuaca mcm berjerebu sket, kan....pg mendung jeee, mai t.ari baru nampak matahari...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HI Eza..haah kan. sejuk semacam. samalah, saya pun berselubung dengan selimut kat ruang tamu. tak tahan sejuk. macam mana la nak gi korea kalau sejuk macam ni pun tak boleh tahan..hihihi

      Delete
  2. kat cne sabah pun sejuk yg amat mcm salji ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la Asha..kebanyakkan negeri alami cuaca sejuk

      Delete
  3. ampang sejuk....minggu lepas travel pegi besut...tido macam pasang aircond,sejuk sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ampang mmg sejuk gila...bulan ni mmg boleh jimat elektrik woo...tak pasang kipas...hehehe ^_^

      Delete
    2. jimat betul bil elektrik bulan ni ya..hehehe

      Delete
  4. wah dah boleh panggil the weather girl dah anim ni... tak adalah akak gurau2 ... salam jumaat anim!!! moga2 hari ni sampai parcel ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha.. kak Farah, macam nak mohon kerja kat met malaysia je skang ni.

      Delete
  5. sekarang ni even pukul 12 pun angik kuat lagi bertiup.
    rasa macam tepi pantai la pulak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Nik...sejuk tapi kadang-kadang rasa best pun ya tapi takut pun ada

      Delete
  6. nape banyak begeri sejuk2 skrang ni..trngganu pun sejuk kan..penang dak pun..panas terserlah.. dok umah berpeluh-peluh..larat nak air cond memanjang..huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah..tak semua tempat akan rasa sejuk Iola.. ada sesetengah tempat yang betul2 sejuk

      Delete
  7. kat kg melayu subang pun sama gak anim. akak ni mmg x tahan sejuk, pagi2 nak bangun g mandi pun cam malas je sbb sejuk yg amat. maklumlah, duk rumah kampung kan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..Kak Sue, saya rasa macam berendam dalam air panas je kak

      Delete
  8. kat sini pun sama gak dik...huhuhu...

    ReplyDelete
  9. salam. sekarang memang cuaca sejuk di malaysia..dikatakan salji akan turun tapi tak tahu la kesahihannya..

    p/s isi tabung IKEA :)

    ReplyDelete
  10. tempat nana pun sejuk jugak,pagi tadi suhu 25c

    p/s:sis meh beli dgn nana meh,nana bagi harga special utk kawan2:)

    ReplyDelete
  11. kat umah akak pon sejuk dik siang ari nak tgk tv berselimut...

    ReplyDelete
  12. here in brunei pun sejuk memanjang kak. rindu nak tgk sun.

    ReplyDelete
  13. sekarang rata-rata semua sejuk...

    ReplyDelete
  14. hujan sementara ya? same lh dokek kuching ni

    ReplyDelete
  15. kat melaka memang terasa kedinginannya...suhu pagi tadi 23 darjah celcius.....

    ReplyDelete

My friend say: