Wednesday, January 01, 2014

Laman Web Kementerian Pendidikan Malaysia 'Under Maintenance'

Assalamualaikum...

Rasanya korang mesti dah tau kan. Aku je yang baru tahu ni, itu pun masa sedang blog walking blog Eraz terbaca pulak entri laman web Kementerian Pendidikan Malaysia kena hacked. Terkejut pulak. Kena hacked dengan hacker mana tah aku pun tak tahu. 


Ni dorang ni nak buat prank ke apa? Baru start tahun baru dah ada yang buat hal. Hmm.. Dalam laman Facebook Kementerian Pendidikan Malaysia takde pula update pasal hal ni. So, aku saja try buka website kementerian tersebut untuk lihat status terkini. Sekarang ni under maintenance. Harapnya website tu akan pulih seperti sediakala.


Okay...till meet again

14 comments:

  1. Replies
    1. tu la kak..memang sengaja dorang ni

      Delete
  2. syukurlah takde apa-apa.. under maintainence rupanya..

    ReplyDelete
  3. carik le kja lain kalau nk buat kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorang ni taktau nak cari keje yang betul kot

      Delete
  4. Replies
    1. itu la Acik..buang masa je dorang ni

      Delete
  5. Ada.. diorang nak protes pasal kenaikan harga.. diorang cakap kalau kalau x ada penurunan harga mnjelng 2014 diorang akan hack, dorang buat sungguh.. ada 30 lagi laman web kerajaan yang kena hack..

    ni antaranya: http://www.resotech.com.my/

    Maklumat lanjut:
    http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2014/01/01/ops-takedown-education-ministry-website-hacked/

    ReplyDelete
  6. ini: http://stamford.edu.my/

    scroll smpai bawah korang dapat baca mesej tambahan dia (banyak laman web yg dah pulih.. mungkin dalam hari ni saja semua akan pulih spt sediakala.. lagipun hacker2 ni kebanyakannya orang dalam.. tapi sebab diorang ni anonymous, so x dapat detect siapa dalang.. and x dapat tangkap pun hacker tu)

    ReplyDelete
  7. kalau x sempat tengok, boleh tengok kat sini:
    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1560606_679574595420079_354544075_n.jpg

    and.. jangan lupa follow my blog too:
    http://blogakulahtaudak.blogspot.com/

    thanks ^_^

    ReplyDelete
  8. dh hampir 24jam. web KPM masih lg under construction

    ReplyDelete
  9. ada juga terbaca dekat beberapa blog pasal ni.. macam dah takde keje lain dorang ni.. tak pasal2 menyusahkan..

    ReplyDelete
  10. Saja nak test power. Ilmu tanpa amal kan rugi.. Gitu la gamaknya.

    ReplyDelete

My friend say: