Thursday, January 09, 2014

Bekerja Di Waktu Rehat

Assalamualaikum...

Sekaran ni sedang waktu rehat tapi aku tak rehat pun. Cuma beberapa minit je la rehat sebab nak kena siapkan figure pegawai luar negeri yang dah complete training hours. Boss cakap nak figure tu sebelum pukul 3pm ni untuk diberi kepada UPO. Pegawai kat UPO nak buat KPI. So, nak tak nak kenalah siapkan juga sebelum pukul 3pm.

Tapi aku dah siap tapau makanan. Sambil makan sambil buat keje. Itu dah jadi kebiasaan aku sebenarnya walaupun ikutkan tak elok. Hehehe. Nak buat macam mana, dah ada tugas penting, terpaksa jugalah dahulukan. Harap dapat siaplah pada masa yang ditetapkan. Plan nak kuar rehat dengan Syfareena pun terpaksa cancel. Korang makan apa tengah hari ni?

Okay...till meet again
p/s: sempat juga curi masa sikit2 blog walking tadi. hehee

10 comments:

  1. Pekerja yg berdedikasi nih ☺

    ReplyDelete
  2. haha tp kan akak kebanyakan bos xnmpak pun klo kita bt rajin nie tu yg kdg2 stress mcm xdihargai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu KH tapi akak tak peduli semua tu, janji keje akak siap dan takde sapa boleh bebel kat akak..hahaha

      Delete
  3. kita makan bekal bawa dari umah je hihi..semangat siapkan tugasan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusnya Asha..kita teringin nak bawa bekal jugalah

      Delete
  4. masa akak kerja dulu pun macam tu.. waktu rehat pun siapkan kerja sebab bos nak sebelum pukul 3.. nak balik tepat jam 5 tu hanya satu mimpi, selalu balik paling awal pukul 6petang dan paling lewat 8malam.. hujung minggu pun bawa balik kerja.. semua itu hanya tinggal kenangan sahaja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke kak? Sekarang akak keje kat mana? Ni baru je siap keje tu. saya dah emel kat boss pun

      Delete
  5. pergghhh...memang bz yea....akak makan nasi ayam...tapi tak berapa sedap...nak kena pangkah kedai nie....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahlah Kak Sukma..busy sbb awal tahun.
      tak sedap? haa..tukang masak tu belum cukup ilmu lagi tu..ahahaha

      Delete

My friend say: