Wednesday, October 16, 2013

Review: Samsung Galaxy S4 Zoom

Assalamualaikum...

Baca tajuk kat atas tu mesti korang dah dapat agak apa aku nak cakapkan? Kalau sebelum ni aku pernah share entri mengenai Samsung Galaxy S4, sekarang ni aku nak share pulak mengenai Samsung Galaxy S4 Zoom. Apa tu? Haa..ni antara keluaran terbaru Samsung selain Galaxy Note 3. Menariknya mengenai Samsung Galaxy S4 Zoom ini ialah, ianya mempunyai fungsi sebagai kamera yang lain daripada kebiasaan smartphone yang ada. Kiranya, Galaxy S4 Zoom ni boleh diubah kepada kamera digital. Menarikkan? 

Samsung Galaxy S4 Zoom ini didatangkan dalam dua variasi warna iaitu putih dan hitam. Selain itu, kameranya bagi smartphone ini mempunyai 16.1 megapixel dengan 10x zoom. Kiranya kalau korang pergi konsert, duduk jauh pun masih boleh ambil gambar dengan jelas tau. Wah...ini memang hebat. Menariknya, kalau pandangan hadapan memang korang nampak ianya smartphone biasa, tetapi kalau lihat dari belakang, dah rupa kamera digital pula. Hahah..jangan tertipu kalau tengok Samsung Galaxy S4 Zoom ni. Ciri-ciri yang ada pada Samsung Galaxy S4 tetap dikekalkan cumanya kelebihan fungsi kamera sahaja ditekankan untuk siri Zoom ini.

Pada pandangan aku, Samsung Galaxy S4 Zoom ini lebih sesuai buat mereka yang lebih suka kepada fungsi kamera digital seperti aku. Hehehe. Kalau korang tak hairan sangat pasal kamera, mungkin siri Zoom ini bukanlah sesuatu yang menarik. Maybe, Note 3 lebih menarik. So, aku tak nak cakap banyak sebab nak ulas lebih-lebih pun, aku bukannya hebat sangat bab-bab smartphone ni. Apa kata korang enjoy the pictures dan hands on video kat bawah ni ya. 
For more information about Samsung Galaxy S4 Zoom, please visit samsung.com/my.

IKLAN

11 comments:

  1. cantik...tapi tak ada ongkos nak beli kikiki

    ReplyDelete
  2. macam kamera suda nie..msti mhl btl harganya nie kan.x mampula :)

    ReplyDelete
  3. awesome la
    design hp ala2 kamera
    megapixel pun besar
    yumida isi tabung Nuffnang sini-ford...selamat menabung :)

    ReplyDelete
  4. rm nya , kena tunggu hujung tahun nih ... huhuhuuuu

    ReplyDelete
  5. rasenye samsung galaxy tab 3 lagi bagus kot..

    ReplyDelete
  6. suka..tpi klu bab kamera ttp nk pakai kamera je... x suka cmpur2..

    ReplyDelete
  7. design dia sgt la buruk rasanya...sbb ada kamera tu :P

    ReplyDelete

My friend say: