Tuesday, September 24, 2013

Smile.. It's Sunnah

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua. Apa khabar hari ni? Sihat tak? Alhamdulillah, kita masih diberi kesempatan untuk terus bernafas dibumi Allah. Semoga diberi kesihatan yang baik untuk meneruskan kehidupan buat kesekian kalinya. Haa..dah breakfast ke belum ni? Jangan skip breakfast tau. Tak elok untuk perut. Better ambil breakfast dan makan lite je during lunch hour nanti ya.

Okay...mari kita mulakan hari ini dengan sebuah senyuman. Kata orang, senyuman itu mampu memberi impak yang positif kepada diri kita. Bila kita senyum, kita sebenarnya mendidik diri untuk menjadi seorang yang positif. Haa..janganlah pulak senyum kelat ke senyum tawar ke..senyum tu kena ikhlas ya. Lagipun senyum itukan Sunnah Rasulullah. Haa..elok tu ikut Sunnah Rasul kan?  *Pesanan untuk diri sendiri ni sekali. 

Okaylah...takmau cakap banyak. Jom kita mulakan hari ini dengan senyuman dan lakukan kerja dengan hati yang ceria. Oppss..mulakan dengan Bismillah juga ya moga kita dapat keberkatan daripadaNYA.

Okay...till meet again

Image credit: Google.com


8 comments:

  1. Assalam and good morning ainim...


    i'm smiling now..thanks for the motivation (^_^)

    ReplyDelete
  2. salam kenal...follow terus...tq sudi singgah blog saya =)

    ReplyDelete
  3. Setuju ayat dalam gmbar bawah sekali tu.! :D
    Ohoooiii hoii.. *lagu*
    Eiqa setiap kali bangun tidur mesti kalau boleh nk senyum,, biar org yg tgok kita tu pun sejuk hatii gituu. ehhee :P

    ReplyDelete
  4. senyum.. tak perlu kata apa2

    ReplyDelete
  5. Senyum aje.. bgun pg tgk cermin..dan senyum.. pasti senyum ceria spnjg hari...

    ReplyDelete
  6. Senyum aje.. bgun pg tgk cermin..dan senyum.. pasti senyum ceria spnjg hari...

    ReplyDelete
  7. Dengan senyuman pun kdg2 bole mengurangkan masalah:)

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads