Sunday, September 22, 2013

Art Expo Malaysia 2013

Assalamualaikum...

Selamat berhujung minggu semua...
Sekarang ni, ehem, sebenarnya hari ni last day untuk Art Expo Malaysia 2013 yang sedang berlangsung di MATRADE Exhibition & Convention Centre, Jalan Duta, Kuala Lumpur. Bermula dari 19 September 2013 iaitu hari Khamis lepas sehinggalah hari ni.

Kalau kalian semua berminat dengan pameran seni seperti lukisan dan arca, maka Art Expo Malaysia 2013 adalah tempat paling sesuai untuk luangkan cuti hujung minggu ni. Masih sempat lagi kalau nak pergi. Tak jauh pun, Jalan Duta je. Kalau dah letih boleh singgah Publika. Hik hik..Apa itu Art Expo Malaysia 2013? Oh ye, kat bawah ni ada info sedikit berkenaan dengan AEM 2013 ni.
THE Art Expo Malaysia celebrates its seventh year in 2013 as the longest running uninterrupted art fair in South-east Asia. It’s founder Vincent Sim Tiak Choo (now a Datuk), raised the seed-funds through selling part of his vast 40-year Chinese art collection in a booming China art market and by mortgaging two properties.  It was to fulfill a dream, of creating a friendly marketplace of commerce and fraternity for some of the finest art from all over the world, with Kuala Lumpur as the hub. That was in 2007. The rest, as they say, is history.
Maklumat lanjut boleh layari laman web artexpomalaysia.com.

Ada banyak lukisan dan arca yang menarik dipamerkan kali ini. Aku? Sempatlah jenguk-jenguk kejap kat AEM 2013 lepas lunch semalam. Ye lah, dah memang buat kat kawasan ofis aku kan. Ihiks..tapi takde la aku tawaf seluruh expo ni memandangkan takde masa nak berbuat sedemikian (eleh, padahal memang tak minat pun). Antara lukisan yang dipamerkan seperti yang aku share kat bawah ni. 

5 comments:

My friend say: