Thursday, May 16, 2013

Kaki oh Kaki

Assalamualaikum..

Cuba korang teka tu kaki siapa? 
HAaa..tu la kaki aku. Kaki aku kini ada masalah lagi. Adoi la. Masa balik dari Kelantan awal bulan Februari dulu, kaki kiri tu juga yang sakit. Menurut kata doktor masa tu kaki aku over stretch. Dua minggu aku tak boleh nak bersenam. Haa...stop terus pergi gym. Lama la juga aku tak boleh nak berlari. Susah tau. 

Masa aku join larian-larian pun ada juga rasa sakit sengal kaki kiri ni.

Last week, kaki ni sakit balik. Tapi kat bawah telapak kaki. Mulanya aku ingat cam biasa je. Tapi hari Isnin lepas, memang sakit sangat sampai malam tu susah aku nak tido. Tiba hari Selasa, ambik kau. Sakitnya Tuhan je yang tahu sampai Kak Ida, office-mate aku yang pegang aku untuk tolong aku berjalan. Adeh la. So, aku pergi klinik dan explain kat doktor apa yang aku rasa. Hmm.. Doktor Sue pun tak sure kenapa aku rasa sakit camni. Katanya kalau ada gaot, mesti ada bengkak dan merah-merah. Kalau ada ligamen terkoyak ke sendi tak ok ke mesti ada bengkak kebiruan. Ni, masa dia pegang kaki aku, takde tanda-tanda semua tu. 

Hah? Apakah? Uhuk..scary pulak aku rasa. So, doktor bagi aku ubat tahan sakit dan relax otot dan juga ointment untuk sapu dan juga bandage. Haa..bermulalah episod kaki aku kena bandage. Tak pernah seumur hidup aku guna bandage. Hahaha..harus aku kena perli dengan Rizman. Ceh.

Balik rumah, tunjuk kat mak. Geleng mak tengok aku. Mak bagi bandage baru ni. Haa..lagi elok dan tak payah nak pusing sana sini dan cangkuk sana sini. Oh ye. Doktor Sue cakap, kalau dalam minggu depan atau dua minggu lagi kaki masih macam ni, doktor nak suruh aku rujuk ke hospital untuk rawatan lanjut. Haa..? Ala..tak bestnya.

Ya Allah, semoga kaki aku cepat sembuh seperti sediakala kerana kerja kat unit aku tu sentiasa buat aku kena bergerak sana sini. Korang pun, jaga kaki kau elok-elok ye.

OK..till meet again.


3 comments:

  1. la yeke kak.
    get well soon. tak leh nak melompat la nie.. inshaAllah baik before ss5 hee

    ReplyDelete
  2. take k ainim...jgn dok ganas sgt...hehehehe...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. anis doakan cepat sembuh.. nanti mesti die refer kat orthopaedic.. hope, skadar soft tissue injury.. jgn aktif sgt.. rehat byk2 tau :)

    ReplyDelete

My friend say: