Friday, April 19, 2013

Instant Messaging...Connecting You

Assalamualaikum semua...
Wah wah wah Anim...tajuk kemain gitu..
OK..sekarang ni kan zaman Android, so Instant Messaging ni kira wajib ada la dalam smartphone korang sume.
Jangan kata takde ek sebab paling kurang Whatsapp akan ada dalam handphone semat korang tu.

Haa..bila bercakap bab Instant Messaging ni kan..macam-macam pilihan korang boleh pilih. Nak yang ada taip menaip je pun ada cam Whatsapp, nak yang ada free call ada LINE, Viber, nak yang boleh hantar Voice Message ada WeChat..cakap je..korang nak ala-ala Korea, LINE & Kakaotalk ada.

Pilihan dah banyak disediakan dan korang sebagai pengguna juga berhak untuk pilih service mana yang korang rasa better.

Ok..bagi aku, LINE, WeChat, Whatsapp dan Kakao Talk pilihan aku. Tapi dalam handphone HTC aku ni dah tersedia eBuddy XMS. Tapi aku tak guna pun sebab tak ramai kawan yang guna service tu.

So, korang pilih yang mana?

WeChat
WhatsApp

LINE

Kakao Talk

TANGO


eBuddy XMS

Zello

Viber

7 comments:

  1. sume sy xguna...hehehehe..just guna SMS ngn call biasa je...teror x???hehehe

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. saya tak guna pon sebab tak ramai frenz.. hehehe :)

    ReplyDelete
  4. AJ selalu guna whatsapp...
    Wechat pun dah lama guna...
    Tapi sekarang baru ada ramai kawan guna... =D
    Line kureng..

    ReplyDelete
  5. Munirah: Bagus tu..macam mak saya juga

    Athirah: La ye ke..nanti guna la..boleh chat ngan saya

    AJ: Sama la saya AJ, LINE utk adik beradik je

    ReplyDelete
  6. sy pon masih guna cara tradisional...hehehe sebab phone tak berapa nak smart....

    ReplyDelete
  7. ainin guna wechat ke?
    Wechat dgn ta.

    ReplyDelete

My friend say: