Monday, April 15, 2013

귀요미... Gwiyomi...

Assalamualaikum dan selamat malam semua..

Lama sungguh tak berblogging. Dah la asyik sibuk memanjang, Allah tambah dugaan dengan DEMAM lebih seminggu. Alhamdulillah, masa test darah takde pape. Ini pun tak sihat sangat lagi..tapi laratkan juga update blog.

La ni, kecoh sikit pasal 귀요미 atau Gwiyomi atau juga dieja sebagai Kiyomi. Apa itu Kiyomi ni? Actually ni adalah gerakan ala-ala cute based on a song 귀요미. Lirik yang catchy dan ala-ala manja gitu, cepat buat orang tertarik..pedulikan Harlem Shake kejadah semua itu ya kerana 귀요미 / Kiyomi ini adalah lebih senonoh untuk ditonton..

OK..memandangkan 귀요미 ini adalah lagu Korea, so video yang aku nak share ni pun original daripada Korea tapi yang buat gerakan Kiyomi ini adalah member-member Super Junior yang memang terkenal dengan aksi-aksi kanak-kanak ribena mereka. Tapi antara semua itu, Sungmin yang PALING COMEL buat aksi Kiyomi ni tau..
Kelasnya 귀요미 ni sampai blogger popular Maria Elena pun buat parody dan aktor Nazim Othman pun ada buat parody. OK...jom kita tengok betapa comelnya aksi kanak-kanak ribena Super Junior bila dorang buat Kiyomi ye.



BONUS PICTURE..Kalau korang nak buat video parody mengenai 귀요미 ni, Bulgogi Brothers Malaysia pun ada buat tutorial cara nak buat action 귀요미 tau
OK..till meet again

2 comments:

  1. mcm2 skrg ni...sy pun minat korea tapi setakat ni just layan citer2 korea je & running man! tp tgk mood gak...hehehehe

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Hehehheeh..
    Yup yang ni senonoh sikit la....
    Akak copy gambar step gwiyomi tu ye...

    ReplyDelete

My friend say: