Tuesday, April 30, 2013

Never be afraid to leave something for the sake of ALLAH.


Never be afraid to leave something for the sake of ALLAH.
Trust Him that He will give you the strength to move on,
Trust Him that He will replace it with something better, and
Trust Him that He will reward you in here & hereafter for your sacrifice.
People come, People go, Goodbyes are common. But in the end there will be one True Love Story which is between YOU and ALLAH...
Read more ...

Monday, April 29, 2013

Hello Kitty Malaysia Is Finally Here Today!

A Super Good News to all Hello Kitty Fans!!
I believe a lot of you girls and guys searching around
where to grab for Hello Kitty products in Malaysia for a really
long time…
And today…
Finally… Hello Kitty Malaysia is here..!
They are selling for Hello Kitty products and tickets for
Sanrio Hello Kitty Town Malaysia through online!
Currently they’re giving away Hello Kitty 2013 Calender, and you can
have your own copy from them today.
If you don’t believe me check it out for yourself here,
while it’s still available:
==> http://www.hellokittymalaysia.com
This special Hello Kitty 2013 Calender is valid for a limited time
only, which it may be taken off completely. Stop reading this now,
and go to the Hello Kitty Malaysia website and grab
your own copy now:
==> http://www.hellokittymalaysia.com
If you’re reading this blog post too late, then you may have missed it.
Don’t leave a comment to complain because there’s nothing I can do.
I DID tell you it’s a limited offer :)

Grab Your Calender Now
Read more ...

Preview Samsung Galaxy S4

Assalamualaikum... 
Since Galaxy S4 dah released kat Malaysia ni, jom layan ciri-ciri menarik lagi praktikal yang dimiliki oleh S4. Okay, sebagai penggemar barangan Samsung, aku jeles okay sebab tak dapat pakai handphone ni. Walau apa pun, thanks dengan handphone HTC aku tu sebab bagi peluang untuk berinteraksi dengan mudah dengan kawan-kawan semua.

Sumber asal aku ambil daripada website Samsung.








Turut didatangakan dengan accessories yang pelbagai dan lagi praktikal dalam memudahkan kehidupan si pengguna S4.

  • Vehicle Dock Kits With Car Charger - (Suitable for 4 ~ 5.3" devices)


  • S View Cover - Smart innovation of the flip cover


  • Wireless Charging Pad / Cover - Cordless charging solution




  • Flip Cover - Uniquely designed for the Samsung GALAXY S4



  • Galaxy S IV - All Share Hub



  • Protective Cover+ - Complete protection for the Samsung GALAXY S4



  • Headset - Premium Hi-Fi sound experience


  • Extra Battery Kit - When charging is not an option




  • HRM - The effective running coach



  • Body Scale - Keep track of your health

Sumber: Samsung Website
Read more ...

Aiman's Farewell

Assalamualaikum semua..

Hari ni hari Isnin dan yang bestnya aku cuti hari ni. Hahahah. So, no Monday Blues OKAY.

Baiklah, mari kita mulakan cerita. Hari jumaat lepas, 26 April 2013 is the last day for our temporary staff, Aiman Hafiy or we call him Aiman Tak Kisah. Hahaha. Aiman dapat kerja tetap di SME Corp. Alhamdulillah, rezeki Aiman dah disitu kan. Aiman baru je berkhidmat secara sambilan diunit aku dalam sebulan lebih kurang. 

So, Jumaat haritu kitorang buat makan-makan sikit untuk Aiman sempena hari terakhir dia. Juga untuk meraikan kejayaan Aimand dapat kerja baru. Tahniah ye dik. Muda-muda dah dapat kerja tetap. Alhamdulillah. Even the event is so simple but we hope Aiman will appreciate it. Kitorang buat collection untuk makan-makan dan beli sedikit hadiah untuk Aiman gitu. 

OK..xyah nak bercerita banyak, meh layan je gambar-gambar yang diambil oleh jurukamera amatur iaitu, ANIM RASHID.hahaha

Big boss sedang berucap
Semua tekun untuk tengok makanan ye
Dorang berdua ni memang camera maniac
Aku dan Khai..kami beria datang pagi buta..hahaha
Syaf dan Aku..baju ala-ala sama gitu
Wan Propa gitu
Nilah orang yang kami raikan. Aiman Hafiy Ibrahim
Sesi pemberian hadiah
Yang ni pulak daripada Exam team
Competency team bergambar bersama Aiman buat kali terakhir
Harus Aku, Khai dan Wan sibuk enter frame skali kan
Freestyle posing
Ni la hadiah yang kitorang bagi kat Aiman..

Read more ...

Sunday, April 28, 2013

Serai @Shaftsbury Square, Cyberjaya

Assalamualaikum semua..

Semalam aku dan family pergi ke Serai @ Shaftsbury di Shaftsbury Square, Cyberjaya. Dekat la dengan rumah kan. Kami ke situ disebabkan kawan kembar dok bercerita tentang keenakan makanan disitu. So, kami memulakan langkah (padahal naik keta je pun) ke sana dalam pukul 4 pm. So, sampai je kat Shaftsbury Square tu, berpusing jugaklah nak mencari restoran tu sebab tak nampak pun tanda nama kedai tu. 

Nak jadi cerita, rupanya kat tingkat atas daaa. OK..sesampai je kami depan pintu restoran, ada pelayan yang tolong bukakan pintu restoran and welcoming us to the restaurant. Kelas gitu. Sekali muka ala-ala pakistan da. Nasib I taste Chinese look. Hahaha..*eh..tetibe. Waiter tu usher kitorang ke tempat duduk dan terus serahkan menu book sekali. So, kami belek-belek menu book tu dan sangat tertarik dengan menu-menu yang ada plus dengan nama yang agak nice. Paling best, tengok desert dia...sangat yummy. :)


So, macam biasalah, kalo dah tengok menu, haruslah order, tak gitu? OK..kami order makanan yang kami nak cuba dan beberapa jenis kek yang kami nak rasa. Kat bawah ni beberapa menu dan kek yang kami cuba. 
Pavlova. Yummy sangat..dan strawberry tu segar kot
Oreo Cheese..lagi sedap daripada secret recipe. Ikut tekak aku la
Pinjam daripada En Google sebab terlupa amik gambar kek ni semalam.
Hazelnut Roche. Rasa cam makan Ferraro Roche tu
Nasi Kerabu big potion. Jenuh kembar aku nak abiskan
Kampung frie rice. Sedap sangat
Seafood Char Kuey Teow. Memang sedap cuma tak macam char kuey teow sangat sebab kering skit
Haa...tengok menu-menu kat atas tu. Memang berbalo tau makan kat situ. Layanan yang sangat bagus dan cepat. Bahasa perantara digunakan adalah English only. Sebab pelayan dia bukan orang kita tau. Hanya nama restoran tu je melayu klasik sangat, SERAI.

OK...kat bawah ni, jangan marah ye..nak tepek caption muka sendiri yang excited makan sebab lapar..hahaha. Terlupa nak snap gambar Kaknyah dan kembar sebab kitorang excited makan kek tu punya pasal la..hahaha
우리 옴마.. 사랑해요 어머님 ^^
.sapa pandai cakap korea? hahaha..sila teka apa yang aku tulis ni
Muka excited nak abiskan kek ni..hahaha
OK..till meet again

Read more ...

Kias Cinta

Assalamualaikum semua..

Dah lunch? Haa..aku belum lagi.
Dihari minggu yang sunyi ni, aku nak share sesuatu dengan korang. Lagu Kias Cinta nyanyian Suhami Saad bekas anggota kumpulan nasyid popular Inteam. Suhaimi ni punya suara yang lunak merdu. Kalau korang dengar dia menyanyi, sumpah korang terpikat dengan suara dia. Mak aku, daripada Suhaimi dalam Inteam lagi, memang suka sangat ngan Mie ni. Sampai bila dapat tahu yang Suhaimi dah keluar Inteam, mak aku rasa cam kecewa je. 

OK...kisahnya, aku ni kan ala-ala berserabut sikit beberapa hari ni. Aku ada cerita dalam entri sebelum ni. Bak aku kata, bila libatkan soal hati dan perasaan, memang kita akan rasa gundah gulana. Cerita la pada sesiapa pun, tetap hati ni akan rasa tak tentu hala jugakan. Sepanjang malam tadi, aku dok dengar lagu ni berulang kali.

Ya, satu iktibar yang dapat aku ambil daripada lagu ni ialah, dalam kita menyukai seseorang, kita perlu balik kepada pemberi dan pemilik sebenar rasa cinta itu, iaitu ALLAH SWT. Sedangkan selama ini aku sentiasa ingatkan diri agar tak hanyut dengan perasaan sebegini. Sentiasa ingatkan diri agar cinta pada manusia takkan melebihi cinta pada Pencipta.

Alhamdulillah, Allah bantu aku buat kesekian kalinya. DIA beri aku kekuatan hati untuk halang rasa ini daripada melekakan aku. Aku tahu, Allah lebih mengetahui apa yang terbaik buat diriku. Aku akan sentiasa berusaha untuk menerima segala ketentuan Allah dengan hati yang redha kerana aku tahu ALLAH MAHA MENGETAHUI akan sesuatu yang terselindung. 
video

seandainya dunia tiada warna 
tetap kan ku kagumi 
indah maya alam ciptaanNya 
kudratNya ku agungi 

namun jalin warna zahirlah sang pelangi 
menyisih mendung menambat seri 
terbias semua cahaya 
nyata ilham di alam mimpi 
betapa ku syukuri nikmatNya 
ku pasti 

begitu kias cinta 
hadir menghuni jiwa 
menyatu sejuta rasa 
kurnia penuh bermakna 

tika dalam gelita 
atau sepi kembara 
dihadirkan rasa cinta 
sisih segala duka 
anugerah dariNya 

hanyalah cintaNya yang amat ku harapkan 
tiada lain yang jadi rayuan 
namun Dia Maha Mengerti 
tak mampu insan bersendiri 
menempuh dugaan yang menguji 
naluri 

begitu kias cinta 
hadir menghuni jiwa 
menyatu sejuta rasa 
kurnia penuh bermakna 

tak akan ku persia 
limpah rahmat yang Esa 
bagaikan jalinan warna 
yang menyulam cahaya 
biasan kasihNya 

moga tak diuji asyik cinta duniawi 
mengharap teduh redha Ilahi 
kerna segala kurnia 
hadirnya hanyalah pinjaman 
sungguh ku syukuri kesempatan 
bahagia

Video credit to yucayuca12 @ YT
Lirik credit to http://liriknasyid.com

Read more ...

Saturday, April 27, 2013

Mood Kelaut

Assalamualaikum semua.
Dah dua hari aku tak update blog kan. Cuma blogwalking blog kengkawan je. Korang sihat ke? Apa plan for this weekend?

Aku takde mood nak update apa-apa. Bukan takde cerita, ada je nak share tapi mood kelaut. Kepala berserabut beberapa hari ni. Banyak yang aku fikirkan dalam beberapa hari ni. Nak kata penting sangat hal yang aku dok fikirkan tu pun tak la tapi bila melibatkan soal hati dan perasaan, kira pentinglah jugakan.

Hmm...entahlah. Aku hanya mampu berdoa kepada Allah semoga aku tak hanyut dibuai perasaan dan terus kuat melawan apa yang aku rasa tatkala ini. Apa yang aku boleh cakap, aku harus tabah dan kuat demi kehidupan yang mendatang.

Walau apa sekali pun, thanks so much kepada adik-adik praktikal dan kawan baik kat unit aku, Syaf,Khai dan Wan yang buat aku gelak sepanjang minggu ni dan Epul, sahabat baik aku yang sentiasa sudi dengar masalah aku. At least ada la teman nak hilangkan kegelisahan hati aku.

Ok..sehingga kita jumpa lagi dientri yang lain. Harap time tu mood tak swing lagi macam ni la hendaknya.

posted from Bloggeroid

Read more ...

Wednesday, April 24, 2013